Župljani iz BiH

Milas posjetio franjevce u Sesvetskoj Sopnici

12. svibnja 2021. u 10:19

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, posjetio je sa suradnicima franjevce Bosne Srebrene u Franjevačkom samostanu sv. Ilije i Župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba.

Vlada RH donosi nacionalni plan o Hrvatima izvan domovine. Poticat će povratak dijaspore

Vlada Republike Hrvatske donijela je na 56. sjednici Odluku o pokretanju postupka izrade Nacionalnog plana razvoja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske od 2021. do 2027. godine. Ovom Odlukom zadužuje se Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske da izradi Nacionalni plan razvoja odnosa Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za […]

Tijekom obilaska samostansko-župnih prostora i još uvijek nedovršenog pastoralno kulturnog centra, gvardijan i župnik fra Zdravko Dadić, samostanski i župni vikar fra Stipo Karajica i prof. fra Božo Lujić, ukratko su predstavili pastoralno-duhovno stanje u samostanu i župi, kao i humanitarno-karitativne aktivnosti te istaknuli da župna zajednica broji oko četiri tisuće vjernika u 1230 obitelji.

Velik broj župljana izbjegli su Hrvati iz Bosne i Hercegovine, koji su doselili tijekom i nakon ratnih zbivanja u Bosni i Hercegovini.

Državni tajnik Milas franjevce je ukratko upoznao sa stanjem Hrvata u drugim zemljama i kontinentima, gdje su se raselili i našli nove domove za život i rad, a posebno ih je upoznao s nastojanjima Vlade Republike Hrvatske oko pružanja potpore svima njima.

Ministar Grlić Radman posjetio hrvatsku zajednicu u Janjevu i najavio nastavak financijske pomoći

Tijekom službenog boravka Republici Kosovo, ministar Gordan Grlić Radman posjetio je i hrvatsku zajednicu u Janjevu. “Ovo je moj prvi posjet Kosovu u ulozi ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i u okviru tog posjeta od iznimne važnosti mi je bilo da se susretnem s vama”, rekao je ministar i izrazio zadovoljstvo što ima […]

Na kraju susreta zahvalio je domaćinima na srdačnom prijemu i razgovoru te izrazio zadovoljstvo sa svime što je mogao vidjeti i čuti, zaželjevši im puno snage u ostvarenju pastoralne, duhovne i karitativne misije.