Zvonko Milas

Dom zdravlja u Orašju u završnoj fazi: Ovo je važan projekt za sve građane

6. siječnja 2023. u 8:04

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: zupanijaposavska.ba

Državni tajnik Zvonko Milas obišao je u četvrtak novi Dom zdravlja u Orašju, projekt koji je značajnim sredstvima pomogao Središnji državni ured za Hrvate iz Republike Hrvatske.

Potpisani ugovori o financiranju programa i projekata Hrvata u BiH. Milas: Svi zajedno možemo i trebamo biti ponosni

U Ljubuškom su u srijedu potpisani ugovori o financijskoj potpori za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Tom prigodom državni tajnik Zvonko Milas čestitao je svim korisnicima potpore koji su potpisali ugovore te iskazao uvjerenje da će se […]

O ostvarenim i planiranim poslovima prisutne je upoznao dr. Ivan Benković, ravnatelj Doma zdravlja. Milasa su primili Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske i Damir Živković, ministar zdravstva i socijalne politike.

“Ovo je važan projekt za sve građane, za sve mještane grada Orašja pa i u širim razmjerima. Drago mi je da smo u odličnoj suradnji doveli objekt u ovu fazu. Vjerujem da će u sljedećih nekoliko mjeseci objekt biti završen i stavljen u funkciju. To je samo jedan u nizu projekata koji je potvrdio dobru suradnju Vlade Republike Hrvatske i njenih institucija s Hrvatima u Bosni i Hercegovini. U ovom slučaju to je dobra suradnja sa Županijom Posavskom i to ne samo u ovom projektu. Vjerujem da će i niz drugih projekata na kojima surađujemo imati ovakav epilog i skorašnju realizaciju kako bi doprinijeli opstanku te dobrome životu svih ljudi koji žive na ovom područjima na dobrobit žitelja cijele županije”, naglasio je državni tajnik Milas.

zupanijaposavska.ba

“Vidljivo je za objekt Doma zdravlja u Orašju da je u završnoj fazi i ako sve bude po planovima, trebao bi biti u cijelosti završen, otvoren, a što je najbitnije za nekoliko mjeseci u funkciji. Od ravnatelja smo dobili informaciju da je potpisan novi ugovor za završne radove i za opremanje te da će sve biti stavljeno u funkciju za dva do tri mjeseca”, istaknuo je Đuro Topić.

Za programe i projekte Hrvata u BiH osigurano 32,5 milijuna kuna

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa te projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe sa sjedištem u Bosni i Hercegovini te fizičke osobe sa sjedištem i prebivalištem u […]

Vlada Županije Posavske pratila je financijski tri godine ovaj projekt s oko 1,2 milijuna KM.