Pismo župnika

Donosimo raspored svetih misa, ispovijedi i krštenja u Hrvatskoj katoličkoj župi München

28. svibnja 2021. u 11:52

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Objavljujemo pismo fra Petra Klapeža, voditelja Hrvatske katoličke župe München, koji je pozvao sve svoje vjernike za strpljenje zbog pandemije koronavirusa. Također, donosimo i raspored svetih misa, krštenja i ispovijedi u toj župi…

Fra Petar Klapež traži od mjesnog biskupa pomoć: Čovjek je progovorio u ljudima

Župnik Hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež uputio je mjesnom nadbiskupu kardinalu Reinhardu Marxu molbu za pomoć žrtvama potresa na Banovini. Fra Petar u pismu ističe: “Dirljive slike potresa razorenih gradova i sela na širem području hrvatskih gradova Siska, Gline i Petrinje, koje ovih dana gleda cijeli svijet, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Razrušene kuće […]

“Dragi vjernici naše župe!

Pandemija koronavirusa već nas više od godinu dana zaokuplja. Suzbijanje bolesti COVIDA-19 ograničilo nas je u obavljanju temeljnih obreda naše vjere. To se na poseban način osjeća u našim liturgijskim slavljima. Uz sve mjere predostrožnosti, zahvalni smo Bogu što možemo slaviti svete mise uz sudjelovanje naših vjernika. No ovo još nisu redoviti uvjeti.

Svima nam je poznato koje opasnosti prijete starijim osobama i onima koji, možda i bez vlastitog znanja, nose u sebi razne prethodne bolesti. Zbog svih njih moramo i dalje biti oprezni i pružati im zaštitu. Pridržavajući se određenih mjera, opasnost od zaraze u crkvama gdje slavimo svete mise želimo svesti na najmanju moguću mjeru.

Stoga i dalje kod provedbe svih određenih mjera u našoj župi računamo na oprez svih naših vjernika da zaštite sebe i sve druge!

Dragi vjernici, naše nastojanje da i u ovim posebnim okolnostima budemo s vama povezani, ta stvarnost nas sve skupa vodi do novoga daha; do novog zahtjeva poniznosti i odvažnosti, odgovornosti i ljubavi. Važno je zapaziti da ti novi pomaci u svojoj biti nisu vezani samo uz obred, nego su novi poticaji za naš rast u vjeri.

I u ovom vremenu kušnje znajmo da nam Duh Sveti, “sjaj blaženoga svjetla i sjaj u srcu svoga puka”, uvijek daruje novu snagu, ako svoj život obnavljamo pouzdanjem u Gospodina po primjeru vjere i vjernosti Blažene Djevice Marije i našega nebeskog zaštitnika blaženoga Alojzija Stepinca, zagovornika kojemu se ne prestajemo utjecati.

Svima vam Gospodin podario svjetlo, snagu i mir!”

fra Petar Klapež

Hrvatska katolička župa München poslala 70 tisuća eura

Vjernici Hrvatske katoličke župe München u euharistijskom slavlju na drugu nedjelju po Božiću posebno su se molili za poginule i sve stradale u potresima koji su 28. i 29. prosinca 2020. godine nanijeli ogromnu štetu i patnju ljudima u Sisku, Glini, Petrinji i okolnim mjestima. “U ozračju Božićne radosti, u mukama ogromne tragedije koja je […]

Nedjeljne svete mise do ljetnih praznika 2021. u ovoj župi po produženim epidemiološkim ograničenjima slave se po sljedećem rasporedu:

 • u crkvi Sv. Pavla u 9, 12.30, 15.30 i 17 sati
 • u crkvi Maria Schutz u 11.30 i 13 sati
 • u crkvi Sv. Gabriela u 12 i 13.30 sati
 • u crkvi Sv. Michaela u 12.30 i 13.45 sati
 • u crkvi St. Michael u Poingu u 10.30 sati
 • u crkvi P. Rupert Mayer u 12.30 sati

RASPORED SVETIH MISA SUBOTOM

 • u crkvi Maria Hilf u 17 sati
 • u crkvi sv. Pavla u 18 sati

RASPORED SVETIH MISA RADNIM DANOM

U crkvi sv. Pavla mise se slave prema sljedećem rasporedu:

 • ponedjeljkom u 18.30 sati
 • utorkom u 16.30 sati sv. misa i pobožnost na čast 13. utoraka sv. Anti Padovanskom
 • srijedom u 18.30 sati i poslije svete mise klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom
 • četvrtkom u 18.30 sati sv. misa na njemačkom jeziku
 • petkom u 18.30 sati

Pismo krizmanicima i roditeljima HKM München

Župnik fra Petar Klapež uputio je ovogodišnjim krizmanicima i njihovim roditeljima pismo pod naslovom „Hrabro samo! Ja sam! Ne bojte se!” “Poštovani roditelji, drage krizmanice i krizmanici! U svoje osobno ime, u ime naših fratara, časnih sestara i pastoralnih djelatnika želimo vam ovim pismom posvjedočiti našu dušobrižničku blizinu, očitovati naše razumijevanje, te vam pružiti potporu […]

Svetu ispovijed moguće je obaviti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom pola sata prije mise tj. od 18 sati, a utorkom u 16 sati u crkvi svetog Pavla.

Sakramenat svetog krštenja slavi se svake subote u kapeli blaženog Alojzija Stepinca.