Do 14. lipnja 2021.

Dostupne su stipendije za učenje hrvatskog jezika u domovini. Evo koji su uvjeti za prijavu

14. svibnja 2021. u 12:40

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture, očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nudi posao lektorima hrvatskog jezika u 12 gradova diljem svijeta

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje Javni natječaj za izbor i imenovanje lektora hrvatskoga jezika i književnosti za akademsku godinu 2021./2022. na stranim visokoškolskim ustanovama u Bratislavi, Budimpešti, Dublinu, Lisabonu, Londonu, Ljubljani, Novom Sadu, Prištini, Punta Arenasu, Rimu, Varšavi i Vilniusu. Svugdje je potreban jedan izvršitelj na određeno vrijeme. Pristupnici moraju, pored općih uvjeta prema općim […]

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Bit će dodijeljeno do 250 stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, koja uključuje trošak tečaja hrvatskoga jezika, subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno te djelomičnu naknadu za smještaj u studentskom domu ili privatno. Stipendija se dodjeljuje za akademsku godinu 2021./22.

Prijava na Javni poziv podnosi se isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog na ovoj poveznici. Rok je 14. lipnja 2021.

Zašto upisati studij demografije i hrvatskoga iseljeništva?

Studij demografije i hrvatskog iseljeništva je novina u akademskoj zajednici, a predmet mu je istraživanje i studiranje stanovništva općenito i sve relacije koje stanovništvo razvija u društvu i prostoru te hrvatsko iseljeništvo sa svim svojim potencijalima i vrijednostima. Ljudska je populacija najvažniji dio svih društava i prostora, glavni čimbenik svih djelatnosti oko nas, temelj svih […]

Sve ostale pojedinosti navedene su na ovoj poveznici… U slučaju potrebe za dodatnim informacijama kandidati mogu poslati upit na adresu elektroničke pošte: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr najkasnije do isteka gore navedenog roka ili u istom razdoblju nazvati na broj: +385 (0)1/6444-683, radnim danom od 10 do 15 sati.