Vječna svjetlost

‘Doviđenja, dragi župniče’. Vjernici HKM-a Innsbruck oprostili se od mons. Luke Kesedžića

28. ožujka 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Innsbruck

Vjernici Hrvatske katoličke misije Innsbruck u subotu su se oprostili od svog dugogodišnjeg župnika mons. Luke Kesedžića.

Preminuo voditelj Hrvatske katoličke misije Innsbruck

Mons. Luka Kesedžić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj Hrvatske katoličke misije Innsbruck, preminuo je u utorak u Innsbrucku u 60. godini života, priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija. Mons. Kesedžić rođen je 24. srpnja 1962. od roditelja Marka i Ivke rođ. Čalić u Novom Selu, u župi Odžak. Osnovnu školu pohađao je u rodnom gradu, srednju u […]

Svetu misu u župnoj crkvi Petrus Canisius predvodio je vlč. dr. Tomislav Markić, ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, u zajedništvu s vlč. Damjanom Soldom i brojnim austrijskim svećenicima.

Hrvatska katolička misija Innsbruck

Ispraćaju je prisustvovao i veleposlanik Daniel Glunčić koji je u svom obraćanju istaknuo velike zasluge mons. Kesedžića za hrvatsku zajednicu u Innsbrucku i Tirolu.

“Mons. Kesedžić svoj je život posvetio radu za Hrvatsku i hrvatski narod u BiH, istovremeno gradeći čvrste mostove između austrijske i hrvatske zajednice”, na svom Facebooku napisalo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji.

Hrvatska katolička misija Innsbruck

Od mons. Kesedžića oprostili su se i brojni Hrvati u Austriji…

“S nadom u ponovni susret u vječnoj Domovini, opraštamo se uz ‘doviđenja, dragi župniče’. Hvala za sve, za svaku lijepu riječ, pouku, molitvu, propovijed, za svaki osmijeh i svaku vrstu pomoći… Za zalaganje i trud na spasenje duša… Neka Vam Gospodin udijeli pokoj vječni i svjetlost vječna neka Vam svijetli”, napisali su iz HKM-a Innsbruck.

nedjelja.ba

Sveta misa zadušnica i ukop bili su u nedjelju u Odžaku na groblju Novo Selo-Ivanković. Misu je predslavio mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup metropolit, s kojim je u koncelebraciji bilo 80-ak svećenika.

Preminuo fra Tomo Rumenjak, nekadašnji dušobrižnik u u Freudenstadtu, Wildbergu i Nagoldu

Fra Tomo Rumenjak, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, preminuo je u srijedu u 82. godini života, 64. redovništva i 55. svećeništva. Fra Tomo je rođen 8. prosinca 1940. u Vukovaru, od oca Rudolfa i majke Katarine rođ. Tencinger. Nakon djetinjstva i osnovne škole u rodnom mjestu, stupio je u Franjevačko sjemenište u […]

U ime generacije ređenika iz 1989., od svoga kolega prigodnim riječima oprostio se vlč. Marijan Brkić, župnik u Vidovicama. Podsjetio je na njihove zajedničke trenutke od bogoslovskih i ratnih godina te je od svih zatražio neka oproste Luki ono što je učinio u svojoj slabosti, govoreći kako je siguran da pokojnik sa sobom u zemlju nije odnio nikakvu zamjerku nikome.