Zagreb

Državni tajnik Zvonko Milas primio mađarsko odlikovanje: To mi je poticaj za daljnji rad

29. svibnja 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u Mađarskom kulturnom institutu u Zagrebu primio je odlikovanje “Orden Mađarske časnički križ” koje mu je dodijelila mađarska predsjednica Katalin Novák. Odlikovanje mu je uručio dr. Csabe Demcsáka, veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj.

Milas: Vjera i nada neka i dalje krase hrvatski narod u cijelom svijetu

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, uputio je uskrsnu čestitku Hrvatima u cijelom svijetu… “Blagdan Kristova uskrsnuća nadahnuće je kršćanske vjere i pobjede života nad smrću. Uskrs u nama budi nadu. Tišina korizme, Veliki petak i sjećanje na križne puteve hrvatskog naroda, neka nam ostanu trajni podsjetnik na veličinu […]

“Ovo nije prvo odlikovanje koje sam dobio u svom životu, ali je poticaj za daljnji rad, za sve ono što čovjek s drugima može učiniti da ti ljudi osjete kako žive u svojoj zemlji, bez obzira na to što pripadaju nekim drugim narodima”, rekao je državni tajnik Zvonko Milas.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Milas je predsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Mađarske.