Na blagdan sv. Josipa

Dublin: Održan prvi ovogodišnji katehetski susret za sve predškolce i osnovnoškolce

23. ožujka 2022. u 10:06

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin na svetkovinu sv. Josipa održan je prvi ovogodišnji katehetski susret za sve predškolce i osnovnoškolce.

Završena prva ovogodišnja korizmena duhovna obnova u HKM-u Dublin

Misnim slavljem Prve korizmene nedjelje, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin završena je prva ovogodišnja korizmena duhovna obnova. Misu je predvodio vlč. Davor Vuković, voditelj duhovne obnove, u zajedništvu s vlč. Josipom Levakovićem, voditeljem HKM-a Dublin. Vlč. Vuković u propovijedi je razmatrao o važnosti pustinje za duhovni život te o tri Isusove kušnje. “U Isusovim kušnjama […]

Susret je započeo u crkvi ispred kipova sv. Patrika i sv. Josipa…

HKM Dublin

“Ukratko smo upoznali svece, nekoliko zanimljivosti iz njihova života, te smo molili molitvu sv. Josipu. Otišli smo i do oltara, svetohraništa, naučili kako se to ulazi u crkvu, što se čini na ulazu – i još ponešto važno za svakog vjernika… Naša ekipica je zatim pošla u vjeronaučnu dvoranu, gdje je sa svojom vjeroučiteljicom Ivanom Kokeza, koja im je pripremila puno zanimljivih materijala, nastavila upoznavati sv. Josipa i njegov život”, napisao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

Vjernici HKM-a Dublin molili za mir u Ukrajini. Stigao i raspored misnih slavlja u ožujku

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin molili su u nedjelju sa svojom ukrajinskom braćom i sestrama za mir u Ukrajini, kao i za sve žrtve rata koji još uvijek traje. “Htjeli smo stati uz našu braću i sestre, te zajedno s njima moliti i time im iskazati bratsku ljubav, blizinu, solidarnost, ali i buditi vjerničku nadu […]

Mališani su kući ponijeli male kapelice sv. Josipa, izrađene od papira. A kako se toga dana slavio i Dan očeva – i očevi su dobili lijepe čestitke.

Sljedeći susret bit će u travnju.