Kušnje

Završena prva ovogodišnja korizmena duhovna obnova u HKM-u Dublin

8. ožujka 2022. u 9:03

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Misnim slavljem Prve korizmene nedjelje, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin završena je prva ovogodišnja korizmena duhovna obnova. Misu je predvodio vlč. Davor Vuković, voditelj duhovne obnove, u zajedništvu s vlč. Josipom Levakovićem, voditeljem HKM-a Dublin.

Vjernici HKM-a Dublin molili za mir u Ukrajini. Stigao i raspored misnih slavlja u ožujku

Vjernici Hrvatske katoličke misije Dublin molili su u nedjelju sa svojom ukrajinskom braćom i sestrama za mir u Ukrajini, kao i za sve žrtve rata koji još uvijek traje. “Htjeli smo stati uz našu braću i sestre, te zajedno s njima moliti i time im iskazati bratsku ljubav, blizinu, solidarnost, ali i buditi vjerničku nadu […]

Vlč. Vuković u propovijedi je razmatrao o važnosti pustinje za duhovni život te o tri Isusove kušnje.

“U Isusovim kušnjama kristaliziraju se kušnje koje prate svakog čovjeka u svim povijesnim razdobljima pa i u ovom našem vremenu. Suvremene kušnje koje se nadvijaju nad čovjekom i vjernikom današnjice su: kušnja materijalizma, kušnja egoizma i narcizma, kušnja veličanja vlastitog ja, kušnja kulta tijela i religije zdravlja, kušnja karijerizma, kušnja vjerske ravnodušnosti i praktične nevjere, kušnja bezbožnosti i ateizma srca, kušnja religijskog relativizma i sinkretizma, u konačnici, kušnja potpunog zaborava Boga. Na sve ove kušnje pozvani smo oduprijeti se živom vjerom u Boga Isusa Krista, ustrajnom molitvom, čitanjem Riječi Božje, slavljenjem sakramenata i ustrajanjem u vjernosti Katoličkoj Crkvi”, istaknuo je vlč. Vuković.

HKM Dublin

Na kraju misnog slavlja, vlč. Levaković zahvalio je vlč. Vukoviću na predvođenju duhovne obnove u HKM-u Dublin, te mu zaželio sretan put u Domovinu. Istaknuo je kako se doista dobri Bog poslužio i riječima, i gestama, i glasom vlč. Vukovića kako bi nas „probudio“ iz uspavanosti i potaknuo na dobro življenje ovogodišnje korizmene priprave na Uskrs.

Zahvalio se i zboru koji je svojim pjevanjem animirao molitvena slavlja te tako pojačao ljepotu i dubinu svakoga molitvenog trenutka.

Hodočašće HKM-a Dublin na svećeničko ređenje đakona Antuna Pašalića

U nedjelju 24. travnja 2022. u katedrali u Ennisu (biskupija Killaloe), polaganjem ruku i posvetnom molitvom biskupa Fintana Monahana, za svećenika iste biskupije bit će zaređen vlč. Antun Pašalić, đakon HKM-a Dublin. “Toga dana neće biti redovnog slavlja na hrvatskom jeziku u Dublinu, nego ćemo svi u što većem broju poći na Misu ređenja u […]

Nakon svete mise uslijedilo je bratsko druženje u prostorijama HKM-a Dublin, za koje se pobrinula obitelj Ivanov, s mnogim drugim obiteljima ove misije.