Njemačka

Dubrovački biskup krizmao 57-ero Hrvata u Freiburgu i Bad Säckingenu

4. srpnja 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Iz ruku dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića sakrament svete potvrde u subotu i nedjelju u Freiburgu i Bad Säckingenu primilo je 57-ero krizmanika.

Posebna procesija u kojoj sudjeluju Hrvati iz Freiburga: Obucite narodne nošnje i učinite proslavu svečanijom

Nakon posljednje tri godine tijekom koje se tijelovska procesija nije mogla održati zbog pandemije koronavirusa, Hrvati iz Freibruga sa zadovoljstvom ponovno mogu pozvati vjernike na slavlje u izvornom obliku. Dojmljiv znak ovoga blagdana je procesija u kojoj se nakon bogoslužja u središte nosi monstranca s posvećenom hostijom. U Freiburgu središnja proslava Tijelova održava se u […]

Biskup je u subotu predvodio misno slavlje u crkvi Srca Isusova u Freiburgu kada je 39-ero mladih primilo sakrament svete potvrde. Sljedeći dan u Bad Säckingenu krizmao je 18-ero mladih.

Misnim slavljen koncelebrirali su vlč. Veselko Župarić, voditelj Hrvatske katoličke misije Freiburg, vlč. dr. Drago Župarić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu i fra Ante Gavranović, starješina župe Svetog Križa – Gruž u Dubrovniku.

hrvati-freiburg.de

Na početku euharistijskog slavlja riječ dobrodošlice biskupu je uputio Stjepan Herceg, potpredsjednik misijskog vijeća. Svećenici su pružili duhovnu potporu i molitvu kako bi mladi krizmanici primili snagu i blagoslov u ovom važnom trenutku njihovog života. To je bio trenutak za koji su se pripremali cijelu godinu pod vodstvom vjeroučiteljice Mirte Mlinarević i vjeroučitelja Ivana Gavranovića.

Krizmanici su obnovili krsna obećanja i pristupili primanju svete potvrde. Biskup Glasnović svojom prisutnošću i riječima ohrabrio je krizmanike da nastave putem vjere, ljubavi i služenja svojoj zajednici.

Obitelj Subašić iz Freiburga proslavila 50 godina braka: Mi smo generacija koja se ne razvodi zbog svake sitnice

Ante Subašić i Mara rođ. Pušić u subotu su u Freiburgu proslavili svoj zlatni pir. Tim povodom euharistijsko slavlje u crkvi Braće Klaus predvodio je Michael Wilhelm, a na misi su se okupili članovi obitelji te prijatelji bračnog para Subašić. Mara i Ante vjenčali su se 28. siječnja davne 1973. Prije 50 godina izrekli su […]

U Bad Säckingenu riječ dobrodošlice biskupu je uime cijele misijske zajednice uputila Ankica Jukić, potpredsjednica misijskog vijeća. Po završetku mise krizmanici su se fotografirali s biskupom te nastavili slavlje u krugu obitelji, rodbine i prijatelja, javili su Hrvati iz Freiburga.