Lice Božje u licima drugih

Duhovnu obnovu u Giessenu vodio prof. dr. fra Stipo Kljajić

8. ožujka 2023. u 16:02

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička zajednica Giessen

“Lice Božje u licima drugih” bila je tema korizmene duhovne obnove u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Giessen koju je vodio bosanski franjevac prof. dr. fra Stipo Kljajić.

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika u Rimu

Od četvrtka do nedjelje svećenici Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, zajedno s rektorom Markom Đurinom i vicerektorom Markom Škrabom, sudjelovali su na duhovnim vježbama u Centru Ad Gentes koji vode misionari verbiti u mjestu Nemi. Ovogodišnje duhovne vježbe predvodio je p. Alan Modrić, DI, duhovnik Zavoda. Modrić, vođen načelima Duhovnih vježbi sv. Ignacija Loyolskog, obratio […]

Duhovna obnova započela je u četvrtak nagovorom i svetom misom u Kloppenheimu, a sutradan je u središtu ove hrvatske katoličke zajednice održan drugi duhovni nagovor.

Hrvatska katolička zajednica Giessen

Nakon duhovnog nagovora vjernici su s fra Stipom i župnikom fra Ivanom Jakovićem sudjelovali na pobožnosti puta križa u crkvi svetog Alberta. Zatim su nastavili druženje uz korizmenu čašicu razgovora.

U subotu je fra Stipo također imao nagovor i svetu misu u filijalnoj crkvi u Bad Nauheimu. I ovdje se kao i u Giessenu i Kloppenheimu okupio doista veliki broj vjernika. Duhovne obnove završile su svečanim misnim slavljima u nedjelju u crkvama u Kloppenheimu, Giessenu i Alsfeldu.

Korizmena duhovna obnova u Švicarskoj: Moram priznati da je ovo iskustvo bilo vrlo emotivno

Proteklog vikenda u kantonu Aargau u Švicarskoj održana je korizmena duhovna obnova “Čisto srce stvori mi Bože”. Trodnevicu je predvodio fra Josip Vlašić, voditelj franjevačke kuće molitve – Masna Luka. Govorio je o aktualnim temama kao što su plodovi Duha Svetoga, ljubav, mir i strpljenje. U subotu navečer sudjelovali su isključivo mladi koje je fra Josip […]

“Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli i omogućili održavanje ove korizmene duhovne obnove, posebice voditelju hrvatske katoličke misije fra Ivanu Jakoviću. Od srca se zahvaljujemo i fra Stipi koji je kao vrsni poznavatelj Biblije govorio o odnosima među ljudima i licu Božjem koje se svakodnevno susreće u čovjekovu životu”, napisali su iz Hrvatske katoličke zajednice Giessen koja djeluje u Njemačkoj.

Hrvatska katolička zajednica Giessen