vlč. Alen Lulić i fra Ivan Vuletić

Dvostruko slavlje Hrvata u Rimu

20. svibnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima

Vlč. Alen Lulić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije i upravitelj Župe Uzašašća Gospodnjega u Zagrebu – Sloboština, obranio je doktorsku tezu “L’idoneità e il suo discernimento al sacerdozio sacramentale”.

U Rimu doktorirao vlč. Nikola Tomašević

Svećenik Varaždinske biskupije Nikola Tomašević obranio je u srijedu na Papinskom visokom institutu za moralnu teologiju Alfonzijanskoj akademiji u Rimu doktorsku disertaciju pod naslovom “Welche Liebe zu den Tieren? Die philosophischen Überlegungen Robert Spaemanns als ein Beitrag zur theologischen Tierethik”. Disertacija je doprinos raspravi u moralnoj teologiji o moralnim obvezama prema životinjama. Polazeći od analize […]

Obranu je imao na svetkovinu Uzašašća na Fakultetu kanonskoga prava Papinskog sveučilišta Svetoga Križa u Rimu pod mentorstvom prof. dr. sc. Luisa Navarra.

Za svećenika Zagrebačke nadbiskupije zaređen je 2006., a član Zavoda sv. Jeronima bio je od 2008. do 2014. godine.

franjevci-split.hr

U Rimu je 16. svibnja doktorirao i fra Ivan Vuletić, nastavnik na KBF-u u Splitu i pastoralni pomoćnik u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Bast – Baška Voda.

Na Papinskom sveučilištu “Gregoriana” obranio je doktorsku tezu pod naslovom “Crkveni život u splitskom dekanatu za vrijeme talijanske vladavine (travanj 1941. – rujan 1943.)”. Mentor mu je bio prof. Sergio Tanzarella.

Fra Ivan je time stekao akademski stupanj doktora znanosti iz područja humanističkih znanosti, polja teologije, sa specijalizacijom iz crkvene povijesti.

U hrvatskoj crkvi u Rimu održan zanimljiv korizmeni koncert

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u subotu je održan korizmeni koncert pod nazivom „Križu Svetom“ Hrvatske kulturno umjetničke udruge Sveti Martin iz istoimenog mjesta. Koncert je osmislio i njime dirigirao 27-godišnji Dominik Padarić, voditelj zbora i predsjednik Udruge, inače student Kraljevne glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ulogu moderatora preuzela je Anđelka Klemenčić. Idejno, […]

Čestitamo obojici i želimo im uspjeha u daljnjem radu i djelovanju!