Hrvatima u Mittelbadenu

Emotivno pismo iz Gane

3. travnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Don Ivan Stojanović, svećenik salezijanac i dugogodišnji misionar u misiji Tatale u Gani, proslijedio nam je pismo zahvale i uskrsnu čestitku mladića Isidora iz tamošnje zajednice koji se školuje za svećenika salezijanca.

Hrvatska katolička misija iz Njemačke u četiri godine sklopila 512 kumstava. Evo o čemu je riječ

Hrvatska katolička misija Mittelbaden i ove je godine nastavila svoju plemenitu akciju pomoći „Kumstva za Ganu“ koja je postala već prepoznatljivi brend. Riječ je o programu u kojem kumovi sa 100 eura godišnje omogućavaju školovanje svojim kumčadima, djeci u siromašnoj misiji Tatale u sjevernoj regiji Gane. Ova hrvatska katolička misija iz Njemačke s akcijom je […]

Njegova majka i otac su preminuli i on se kao najstarije dijete brine za svoju braću i sestre. Zahvaljujući dobrotvornoj akciji “Kumstva za Ganu” koju je organizirala Hrvatska katolička misija Mittelbaden, Isidoru je omogućeno školovanje i pomoć njegovoj braći i sestrama.

U nastavku prenosimo njegovo pismo:

“Dragi dobročinitelji,

srce mi je radosno što vam mogu napisati ovo pismo zahvale. Pišem ga kako bih izrazio svoju iskrenu zahvalnost za izuzetnu podršku koju ste mi pružili u mom obrazovanju. Nadam se da ćete milošću svemogućeg Boga ostati nevjerojatno jaki i zdravi. Hvala Bogu na blagoslovu i milostima kojima nas obasipa. Moje ime je Pagui Kwabena Isidore i želim postati salezijanac don Bosca.

Izražavam svoju zahvalnost vama i vašoj cijeloj obitelji na dobroti koju ste iskazali meni i mojoj obitelji dajući od srca ono što imate kako biste podržali moje obrazovanje, moju obitelj i spasili me od svih poteškoća. Ne mogu izraziti svoju zahvalnost samo običnim riječima, čak ni darovima, zato vam iz dubine srca ja i moja obitelj izričemo veliko HVALA! Uvijek ćemo vas se sjećati u našim svakodnevnim molitvama da vam Bog podari dug život, ispuni vaše želje i da vam više dobara kako biste učinili više za potrebite.

Ovo su lica dobrote u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavila je pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Svi kumovi izdvajaju po 100 eura godišnje kako bi djeca i mladi mogli ići u školu… “Akcija je to kojom se posebno ističemo kao misija! Naime, uvijek bude humanitarnih akcija i prikupljanja novaca […]

Dok oplakujemo muku i slavimo uskrsnuće našega Gospodina Isusa Krista, molimo da On uništi našu smrt i obnovi naš život, a vama i vašim obiteljima podari vječno spasenje. Još jednom, mi, narod Gane, točnije mjesta Tatale, šaljemo Vama i Vašoj obitelji tople želje i puno ljubavi na ovaj uskrsni dan. Neka vaša srca budu ispunjena radošću i vaš dom srećom i neka vas ovo radosno vrijeme Uskrsa ispuni toplim suncem i ljepotom proljeća oko vas.

Hvala vam!

Vaše kumče”

Pagui Kwabena Isidore