HKM Mittelbaden

Hrvatska katolička misija iz Njemačke u četiri godine sklopila 512 kumstava. Evo o čemu je riječ

28. studenoga 2023. u 10:13

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Mittelbaden

Hrvatska katolička misija Mittelbaden i ove je godine nastavila svoju plemenitu akciju pomoći „Kumstva za Ganu“ koja je postala već prepoznatljivi brend. Riječ je o programu u kojem kumovi sa 100 eura godišnje omogućavaju školovanje svojim kumčadima, djeci u siromašnoj misiji Tatale u sjevernoj regiji Gane.

Hrvati iz Mittelbadena nose u Ganu 30 posebnih lopti

Iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden najavljuju kako će početkom veljače voditelj don Ivo Nedić, tajnica Monika Mišić, pastoralni suradnik Darko Rubčić i dugogodišnji misionar don Ivan Stojanović, otputovati u posjet misiji Tatale u Gani. Vrijeme će iskoristiti za obilazak 50-ak sela i susrete sa što više djece, od kojih neka imaju i kumove u ovoj […]

Ova hrvatska katolička misija iz Njemačke s akcijom je započela 2019. godine i od tada broj sklopljenih kumstava kontinuirano raste. U prethodne četiri godine sklopljeno je ukupno 418 kumstava, a među kumovima su i vjernici iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kao i prethodnih godina, tako su i studenom organizirali susrete za kumove, ali i ostale zainteresirane po misijskim zajednicama. Prva tri susreta održana su u Karlsruheu, Bruchsalu i Pforzheimu, zatim u Rastattu i Gaggenau te u Brettenu. Sva misna slavlja predslavio je don Ivo Nedić, a s njim je suslavio vlč. Ivan Plješa.

Nakon misnih slavlja prikazana je 15-minutna prezentacija koju je osmislio i prikazao pastoralni djelatnik Darko Rubčić. Prisutni su mogli vidjeti dio bogatog videomaterijala koji su prikupili djelatnici ove misije tijekom svoga radnoga posjeta misiji Tatale u veljači ove godine.

Cvjetnica u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

Slavljem Cvjetnice u nedjelju smo ušli u Veliki tjedan u kojemu kršćani ozbiljno i sabrano razmišljaju o posljednjim Kristovim danima. Taj blagdan spomen je na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem u dane prije proslave Pashe, ali i na njegovu muku koja će ubrzo uslijediti. Tijekom Isusova ulaska u Jeruzalem narod mu je mahao palminim i […]

Službeni program završen je kratkim predstavljanjem zidnog kalendara pod naslovom “Djeca misije Tatale” koji je objavljen ove godine u izdanju HKM-a Mittelbaden. Riječ je o humanitarnom kalendaru od čije će prodaje sav prihod biti doniran za dovršetak crkve sv. Ivana Bosca u mjestu Tatale.

Nakon prezentacije stari kumovi su pristupili obnovi kumstava, a njihov novac prikupljali su isključivo ovlašteni povjerenici. Osim obnove starih kumstava bila je i mogućnost za sklapanje novih…

“Sretni smo i ponosni što se i ove godine prijavio veliki broj novih kumova – njih čak 94! S novim kumovima naša akcija trenutačno obuhvaća nevjerojatnih 512 kumstava”, pohvalili su se iz HKM-a Mittelbaden.

Voditelj misije Tatale don Nichodemus Chinazo zahvalio je od srca svim dobročiniteljima i vjernicima misije za veliku i kontinuiranu pomoć.

Članica Hrvatske katoličke misije Mittelbaden odlazi volontirati u Kolumbiju

Laura Apostolico članica je Hrvatske katoličke misije Mittelbaden iz zajednice Baden-Baden. Od malih nogu vezana je uz crkvu, najprije kao ministrantica, a posljednjih godina i kao čitačica na svetim misama. Ova 22-godišnjakinja nedavno je završila studij ekonomije. I dok drugi mladi sanjanju da završe fakultet i što prije pronađu neki posao, Lauru je srce vuklo […]

Oni koji još nisu uspjeli osobno predati novac ili online uplatiti, iz misije mole da to učine do prve nedjelje Došašća, kada će službeno biti zaključene prijave za 2023./2024. godinu.