Ove nedjelje

Evo kako će Hrvati proslaviti Veliku Gospu u Mississaugi

11. kolovoza 2021. u 9:53

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: torontozupa.com

Župa Naše Gospe Kraljice Hrvata ove nedjelje će u parku Father Kamber u Mississaugi proslaviti svetkovinu Velike Gospe.

Sjećanje na moju suprugu: Hoćemo li i mi sagraditi kuću na nebu?

Ja sam Ladislav Krmpotić, Bunjevački Hrvat. Rođen sam u Subotici 1932. godine. Ekonomski fakultet završio sam u Zagrebu. Prebjegao sam u Njemačku 1955., a zatim sam otišao u Kanadu i nastanio se u Torontu. Moja supruga Zlatica r. Banović rođena je 1926. u Sumartinu na Braču, kao prvo od četvero djece. Otac joj je bio […]

Sveta misa je u 11.30 sati, a sve sudionike poziva se na poštivanje potrebnog razmaka od dva metra. Isto tako, zbog pandemije koronavirusa neće se obilaziti park u procesiji.

U ponudi će biti janjetina i svinjetina, no meso će se unaprijed pakirati po jednom kilogramu, što je ujedno i najmanja veličina koja će se moći kupiti.

Cijena janjetine je $50 za 1 kg, a svinjetine $40 za 1 kg. Meso se može podići u nedjelju od 9 do
11 sati.

Hrvatska župa u Mississaugi traži pomoć za uređenje parkirališta

U Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi već duže vremena vidljiva je potreba za uređenjem parkirališta koje je u vrlo lošem stanju. Prije više od dvije godine zatraženo je dopuštenje od Nadbiskupije Toronto da se krene u taj projekt, no zbog početka pandemije preskočena je 2020. te je ponovno dobivena dozvola za izvođenje projekta. Parkiralište će […]

“Od prodaje mesa i ulaznica uzdržava se naš župni park te je potpuno razumljivo da ćemo tako pomoći u uzdržavanju našeg Župnog parka Father Kamber”, rekli su iz Župe Naše Gospe Kraljice Hrvata.