FOTOGALERIJA

Evo kako je bilo na prvoj svetoj pričesti u Beču

15. svibnja 2023. u 10:41

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Kišnu i prohladnu subotu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč uljepšala je svečanost primanja prve svete pričesti. Čistina i bjelina dječjih duša zablistala je hrvatskom crkvom na Am Hofu i okitila je sa 107-ero prvopričesnika.

Biskup Petar Palić krizmao 183 Hrvata u Beču

Hrvatska katolička misija Beč u subotu je tijekom dva misna slavlja proslavila primanje sakramenta svete potvrde. A njega je po rukama Mostarsko duvanjskog biskupa Petra Palića primilo 183-oje krizmanika. U koncelebraciji su bili: fra Marko Neretljak, franjevac trećoredac i franjevci koji djeluju u ovoj misiji: fra Radovan Ćorić, fra Josip Koren, fra Marko Vuković i […]

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je fra Darko Grmača kojemu je ovo bila prva sveta pričest koju je kao svećenik predslavio.

Hrvatska katolička misija Beč

Prvo misno slavlje pjevanjem je uljepšao Zbor mladih, a drugo slavlje Župni mješoviti zbor. Djeca su recitirala, bilo je divno čuti njihove mile i nježne glasiće koji govore zahvalu Isusu za primljenu pričest.

Fra Darko je na obje mise različito propovijedao, izišao je među djecu s mikrofonom i kroz razgovor s njima govorio im na topao i blizak način. Djeca su ga pozorno gledala i slušala upute koje im je govorio. Naravno, najviše je zapamćena teglica Nutelle koju gotovo sva djeca vole, a koju je fra Darko donio na propovijed, pa stavljanje ruku na oči jer je htio pokazati kako se osjeća čovjek koji je slijep.

Hrvatska katolička misija Beč

Roditeljima je poručio da djecu usmjeravaju dobru, da sjeme koje je u njima posijano na sakramentu krštenja, oplemenjeno primanjem sakramenta euharistije, zalijevaju dobrim primjerom ljubavi kako bi moglo rasti u dobru i donositi plodove kršćanskog života.

Hrvatska katolička misija Beč

Na samom kraju fra Darko je uime misije zahvalio Bogu na ovom slavlju, vjeroučiteljicama s. Nikolini Pejić, s. Ivani Džambas i s. Dragani Tomić koje su pomogle djeci na putu do prve svete pričesti, zahvalio je također sestrama za kićenje i uređenje crkve, a nije zaboravio ni s. Luciju Klarić koja se kao brižna majka pobrinula za sve u samostanu.

Ovo je priča o Hrvatici iz Beča koja je osjetila klicu duhovnog poziva

U neposrednoj blizini Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, s druge strane bistričke kalvarije, u podnožju 11. i 12. postaje Križnoga puta, nalazi se samostan klauzurnih sestara karmelićanki, Karmel Majke Božje Bistričke i blaženog Alojzija Stepinca. Tamo je 2015. godine otišla Ana Piplica, vjernica Hrvatske katoličke misije Beč i članica Frame. Odlučila je posvetiti svoj […]

Zahvalio je svojoj braći franjevcima koji su ispovijedali djecu i duhovno pripremali kroz trodnevicu za ovo slavlje: voditelju fra Josipu Korenu, fra Radovanu Ćoriću i fra Marku Vukoviću. Zahvalio je i zborovima misije, zboru mladih i mješovitom misijskom zboru. Također je zahvalio svim vjernicima koji su pomogli da ovo slavlje bude lijepo, javili su iz Hrvatske katoličke misije Beč.

Hrvatska katolička misija Beč