Imamo stari oglas

Pronašli smo koliko je 1927. trajao i stajao put od New Yorka do Zagreba

27. siječnja 2021. u 13:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vremeplov

FOTO: Almanak i statistika južnih Slavena u Sjedinjenim Državama

NAJBRŽI PUT U JUGOSLAVIJU I IZ JUGOSLAVIJE U AMERIKU i to 8 do 10 dana, ako putujete s najvećim i najbržim brodovima od UNITED STATES LINES, koji preplove Ocean za 5 do 6 dana.

Jedno hrvatsko vjenčanje u dijaspori iz 1951.

Dana 11. studenog 1950. vjenčao se u Heywoodu u Engleskoj s gđicom Josefinom Panzer hrvatski protukomunistički borac i sin kršne Hercegovine g. Janko Vukić. Toga dana je bilo pravo hrvatsko slavlje, jer je vjenčanju prisustvovalo dvadesetak Hrvata i Hrvatica iz distrikta Bury, među kojima se nalazilo i nekolika stranaca. Većina prisutnih Hrvata bili su hrvatski […]

Najveći brod od United States Line jest Leviathan, koji je ujedno i najveći, i najbrži brod na svijetu. Isto su tako i svi ostali naši brodovi veliki i brzi, a osim toga u svakom pogledu najmodernije uređeni.

U svim razredima je uzorna čistoća, izvrsna hrana, a posluga je upravo nenatkriljiva. U trećem razredu su privatne kabine za 2, 4 i 6 osoba. Oni, koji putuju na posjetu u stari kraj, neka kupe karte za tamo i natrag. U tom slučaju su cijene vrlo snižene, te od New Yorka do Zagreba, Ljubljane ili Beograda košta šifkarta $206.00, više državna taksa.

Tko želi putovati u stari kraj na posjet, i želi se povratiti opet u Ameriku, neka si prije odlaska pribavi Permit od američke vlade (dozvolu za povratak izvan kvote). Sve upute glede permita, kao i sve ostale informacije, dobit ćete od Vašeg mjesnog agenta. Kod njega ćete također dobiti sve upute glede dopreme svojih rođaka, žene i djece u Ameriku. Možete također pisati i na naš ured u svom materinjem jeziku.

UNITED STATES LINES
110 SO. DEARBORN STREET
CHICAGO, ILLINOIS

preuzeto iz publikacije “Almanak i statistika južnih Slavena u Sjedinjenim Državama”, Chicago, 1927.