Hrvatima izvan domovine

Evo što morate znati ako želite glasovati na parlamentarnim izborima

22. ožujka 2024. u 7:44

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay.com

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je 15. ožujka 2024. Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Kako je hrvatska dijaspora slala oružje za obranu domovine: Skrivali smo ga u vuni za pletenje…

Ika Perica Renom Marcel istaknuta je hrvatska aktivistica koja je tijekom Domovinskoga rata bila vrlo aktivna u raznim hrvatskim udrugama u Francuskoj. Rođena je 1954. u selu Nečvenu, u šibenskom zaleđu, na području poznatom i kao Promina. Odrasla je u velikoj obitelji – otac Paško i majka Marija imali su čak 12-ero djece. “Živjeli smo […]

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u srijedu 17. travnja 2024. godine, dok će se izbori na biračkim mjestima u inozemstvu (diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske) održati u utorak 16. travnja i u srijedu 17. travnja 2024. godine.

Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u inozemstvu, moraju se prethodno registrirati za državu odnosno konzularno područje gdje će se zateći na dan održavanja izbora u inozemstvu.

Ministar poziva Hrvate iz Argentine na povratak: Možete pridonijeti jačanju demografske slike u RH!

“Hrvati iz Argentine mogu pridonijeti jačanju demografske slike Hrvatske te predstavljaju veliki potencijal u pogledu određenih profila zanimanja koji su potrebni hrvatskom gospodarstvu”, rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu u Buenos Airesu. Ministar se tog dana susreo s predstavnicima Argentinsko-hrvatske gospodarske komore (CACIC), a istaknuo je kako „iskustvo […]

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, kako bi mogli glasovati u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj moraju podnijeti zahtjev za AKTIVNU REGISTRACIJU.