Princeton

FOTOGALERIJA: Hrvati u Chicagu proslavili 116. Veliku Gospu

16. kolovoza 2022. u 21:47

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Dijaspora.hr

Dugih je 116 godina otkako Hrvati slave Veliku Gospu u Chicagu. I ovog 15. kolovoza u hrvatskoj župi sv. Jeronima svečano je proslavljen taj veliki katolički blagdan.

U 17 godina Velika Gospa Golf turnira skupljeno čak 300 tisuća dolara!

U Chicagu je prošle nedjelje održan “Velika Gospa Golf turnir” koji se svake godine organizira nakon tog velikog kršćanskog slavlja. Cilj turnira je pomoći potrebnoj djeci u domovini i tako već 17 godina. U ovih 17 nedjeljnih poslijepodnevna mladi Hrvati Chicaga skupiše 300 tisuća dolara. Obveza je donacije poslati u različita mjesta domovine i isključivo […]

Nakon jutarnjih misa svečana procesija formirana je na Aveniji Princeton gdje se već 100 godina nalazi hrvatska crkva sv. Jeronima. Procesiju su predvodili ministranti s križem i svijećama te zastave, a nizala su se hrvatska društva i organizacije koje su hodale u čast Gospe Sinjske.

Dijaspora.hr

Svečanu svetu misu po završetku procesije predslavio je fra Mate Logara, gost propovjednik iz hrvatske katoličke misije iz Augsburga. Nakon svete mise započeo je župni festival koji je okupio tisuće ljudi, Hrvata i drugih koji rado dolaze na ovu veliku hrvatsku proslavu. Festival je završen večernjom svetom misom za mlade.

Velika Gospa proslavljena među Hrvatima u Beču

Nakon trodnevne duhovne pripreme, vjernici Hrvatske katoličke misije Beč proslavili su svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nebo – Veliku Gospu. “Posebno odabranim marijanskim liturgijskim pjesmama počastili smo Gospu. Prije svetih misa u 9, 11 i 18 sati molila se krunica, razmatrali smo slavna otajstva Gospine krunice”, javila je s. Dragana Tomić. Svetu misu u […]

Iako je ovogodišnje slavlje Velike Gospe palo na ponedjeljak, brojni hrvatski puk nije propustio pohoditi crkvu sv. Jeronima, još jednom posvjedočivši tko je Kraljica našeg naroda u domovini i iseljeništvu.

Dijaspora.hr
Dijaspora.hr
Dijaspora.hr
Dijaspora.hr
Dijaspora.hr