Nakon duhovne pripreme

Velika Gospa proslavljena među Hrvatima u Beču

16. kolovoza 2021. u 10:33

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: s. Dragana

Nakon trodnevne duhovne pripreme, vjernici Hrvatske katoličke misije Beč proslavili su svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nebo – Veliku Gospu.

Hrvati u Chicagu proslavili 115. Veliku Gospu: Vjera koja nas vodi, tradicija koja nas čuva i ljubav koja nas jača

Daljine postaju manje, nostalgije slabije i zajedništvo veće kada se čovjek Duhom i srcem poveže sa svojim izvorima. Hrvati su još od godine davne 1906. u Chicagu vezali svoje živote uz slavlja i sjećanja koja su ih povezivala s domovinom. Upravo tako je i nastajalo slavlje Velike Gospe koje ovdje traje već 115 godina. Čovjek […]

“Posebno odabranim marijanskim liturgijskim pjesmama počastili smo Gospu. Prije svetih misa u 9, 11 i 18 sati molila se krunica, razmatrali smo slavna otajstva Gospine krunice”, javila je s. Dragana Tomić.

Svetu misu u 9 sati predslavio je fra Radovan Ćorić, u 18 sati fra Josip Sedlar, a središnje misno slavlje u 11 sati predslavio je rektor crkve na Am Hofu i voditelj Hrvatske katoličke misije u Beču fra Josip Koren.

Fra Ivica Pečnik napušta Hrvatsku katoličku misiju Beč. Poznato je i gdje će nastaviti svoje djelovanje

Na 19. nedjelju kroz crkvenu godinu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč, fra Ivica Pečnik u koncelebraciji s fra Radovanom Ćorićem, predslavio je tri svete mise. Naime, razlog zašto je upravo fra Ivica imao sve tri mise je njegov odlazak iz Beča. On će Odlukom Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda svoje djelovanje nastaviti na […]

“Neka nam Marija bude putokaz na našem životnom putu i zagovornica kod Gospodina”, dodala je s. Dragana.