Četiri desetljeća

FOTOGALERIJA: Hrvati u Wollongongu spremni za veliku obljetnicu!

10. ožujka 2023. u 14:36

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKC Wollongong

Hrvatski katolički centar i crkva “Marija kraljica Hrvata” pripremaju se za proslavu četiri desetljeća djelovanja među našom dijasporom u australskom Wollongongu. Kamen temeljac za centar blagoslovio je 13. ožujka 1983. godine tadašnji biskup William Murray.

Hrvati iz Wollongonga organizirali Dan kruha sv. Ante. Prikupljena sredstva šalju u Ukrajinu

U Hrvatskom katoličkom centru “Marija, kraljica Hrvata” u Wollongongu u petak je održana svečanost “Dan kruha sv. Ante”, na kojoj naša dijaspora svake godine prikuplja pomoć za potrebne. Financijska sredstva ovaj put namijenjena su narodu u Ukrajini. Na programu su nastupili: hrvatska folklorna grupa “Zagreb” iz Wollongonga, ukrajinski plesni ansambl “Veselka” iz Sydneya i tamburaški […]

Najnovije vijesti iz Australije javio je župnik fra Ivo Tadić: “Ovih dana smo malo ‘okupali’ i očistili našu crkvu pa ponovno izgleda kao bijela golubica, kako su je nazvali po završetku gradnje. Hvala svima koji su se odazvali na akciju, a posebno Mladenu Iliću i Marku Zubonji koji su se kupali u znoju da dovršimo posao. Neka vas sviju štiti i čuva naša zaštitnica i zagovornica Marija kraljica Hrvata. Hvala!”

HKC Wollongong
HKC Wollongong

Dodajmo ovome kako je u sklopu projekta Hrvatski iseljenički tisak digitalizirana knjiga fra Ive Tadića “Marija Kraljica Hrvata: Hrvatski katolički centar, Wollongong”.

Uz knjigu digitaliziran je i film snimljen povodom 20. godišnjice izgradnje crkve i centra. Knjiga i film dostupni su u zbirci Knjige o Hrvatima u Australiji koja je kreirana u repozitoriju Hrvatski iseljenički tisak.

HKC Wollongong
HKC Wollongong