Veliko srce

Hrvati iz Wollongonga organizirali Dan kruha sv. Ante. Prikupljena sredstva šalju u Ukrajinu

26. lipnja 2022. u 11:35

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKC Wollongong

U Hrvatskom katoličkom centru “Marija, kraljica Hrvata” u Wollongongu u petak je održana svečanost “Dan kruha sv. Ante”, na kojoj naša dijaspora svake godine prikuplja pomoć za potrebne. Financijska sredstva ovaj put namijenjena su narodu u Ukrajini.

Hrvatski svećenik u Australiji: Sve se više Hrvata vraća u domovinu! Evo zašto…

O velikodušnoj pomoći koju su vrlo brzo nakon razornog potresa na Banovini poslali Hrvati iz Australije, HKM je razgovarao s fra Ivom Tadićem, delegatom za hrvatske katoličke zajednice na području Australije i Novoga Zelanda. Već prvog dana nakon potresa, točnije 1. siječnja 2021., nekolicina Hrvata koji žive u Sydneyu se sastala i dogovarala kako prikupiti […]

Na programu su nastupili: hrvatska folklorna grupa “Zagreb” iz Wollongonga, ukrajinski plesni ansambl “Veselka” iz Sydneya i tamburaški sastav “Pajdaši” iz Sydneyja.

HKC Wollongong

“Hrvatski narod i ovog puta je pokazao svoju darežljivost i suosjećanje s narodom u Ukrajini. Hvala svima koji su pomogli da ostvarimo ovu plemenitu aktivnost”, rekao je fra Ivo Tadić, voditelj Hrvatskog katoličkog centra u Wollongongu, koji je i organizator događaja.

Ispružena ruka australskih Hrvata u domovinu je poslala milijun dolara

Karitativno-humanitarnu organizaciju „Kruh sv. Ante“ osnovali su franjevci franjevačke provincije Bosne Srebrne s ciljem prikupljanja pomoći. Organizacija je otvorila svoju podružnicu u Wollongongu 2004. tijekom posjeta Australiji tadašnjeg ravnatelja ove organizacije fra Stipana Radića. Godine 2017. podružnica je premještena u Canberru, a 2018. registrirana je i pri australskim vlastima. U statutu je određeno kako se […]

Uz veliki broj Hrvata, svečanosti su prisustvovali: Gordon Bradbery, gradonačelnik Wollongonga, Ivica Glasnović, generalni konzuli Hrvatske, Jaroslav Duma, generalni konzul Ukrajine, predstavnici Veleposlanstva Ukrajine u Australiji, te fra Anto Šimunović iz Canberre, koji je predvodio misno slavlje u crkvi Marije kraljice Hrvata, Figtree.

HKC Wollongong
HKC Wollongong
HKC Wollongong