Summer Hill

Tužna vijest iz Sydneya! Preminuo fra Vladimir Novak

21. veljače 2022. u 4:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: trsat-svetiste.com.hr

U 79. godini života, 62. redovništva i 54. svećeništva, u Sydneyu je 20. veljače 2022. preminuo fra Vladimir Klement Novak.

Preminuo dugogodišnji župnik i voditelj HKM-a Regensburg: Ostala je praznina…

U petak 4. veljače 2022. u 73. godini života preminuo je vlč. Josip Antonac, dugogodišnji župnik i voditelj Hrvatske katoličke misije Regensburg. Bio je osnivač i voditelj godišnjih okupljanja u Svetištu Altöting svih hrvatskih katoličkih misija iz Bavarske… “Kolikogod smrt bila dio naših života, kolikogod o njoj slušali svakoga dana; kolikogod nam djelovala očekivano, ona […]

Rođen je 14. veljače 1943. godine u Mačkovcu pokraj Čakovca. U franjevačko sjemenište otišao je 15. kolovoza 1959. kada je obukao habit i dobio redovničko ime Klement.

Završivši teološki fakultet 29. lipnja 1968. zaređen je za svećenika. Nakon mlade mise u Župi sv. Nikole u Čakovcu namješten je u samostan na Trsatu gdje je obnašao službu vjeroučitelja i voditelja ministranata, a kao odličan orguljaš dočekivao je mnoge hodočasnike koji su dolazili Majci milosti na Trsat.

Iznenada preminuo fra Ilija Vrdoljak, voditelj hrvatskih misija u St. Pöltenu, Salzburgu i Beču

Član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak iznenada je preminuo u subotu 1. siječnja u Franjevačkom samostanu u Rovinju u 73. godini života, 56. godini redovništva i 46. godini svećeništva, izvijestili su iz Provincije. Fra Ilija je rođen 20. ožujka 1949. u Kovačevcima (BiH), od oca Mijata i majke Lucije rođ. […]

Sa Trsata davne 1975. godine otišao je u Sydney, gdje je u Hrvatskom katoličkom centru Summer Hill obnašao dušobrižničku službu.