Za mir

FOTOGALERIJA: Korizmeno hodočašće Hrvata Queenslanda

29. ožujka 2022. u 8:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski katolički centar Brisbane

Vjernici Hrvatskog katoličkog centra Brisbane u subotu su hodočastili u svetište Marian Valley. Riječ je o već tradicionalnom 6. hodočašću australskih Hrvata iz Brisbanea, Sunshine Coasta i Gold Coasta.

Hrvati u australskom Brisbaneu proslavili Stepinčevo

Hrvatska katolička zajednica u četvrti Salisbury u australskom Brisbaneu u subotu 12. veljače proslavila je svoga nebeskoga zaštitnika – bl. Alojzija Stepinca. Svečano misno slavlje predvodio je fra Davor Dominović, voditelj HKC-a Brisbane i Gold Coasta, uz sudjelovanje stotinjak okupljenih vjernika. Na misi su bili predstavnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske iz Sydneyja, konzulica Nives Frochlich […]

“Sudjelovalo je oko 150 vjernika koji su najprije imali priliku za osobnu ispovijed, a nakon toga molili smo put križa. Poslijepodne je slavljena svečana sveta misa na hrvatskom jeziku, nakon koje smo se družili uz objed. Nakana ovog hodočašća je za mir u srcima i mir u svijetu”, javljaju iz Hrvatskog katolička centra Brisbane.

Ova zajednica dvaput godišnje organizira hodočašće u svetište Marian Valley: u korizmi i za blagdan sv. Ante Padovanskog.