U tebe se, Gospodine, pouzdajem

Hrvati u australskom Brisbaneu proslavili Stepinčevo

14. veljače 2022. u 4:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKC Brisbane

Hrvatska katolička zajednica u četvrti Salisbury u australskom Brisbaneu u subotu 12. veljače proslavila je svoga nebeskoga zaštitnika – bl. Alojzija Stepinca.

Brisbane: Proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog

Hrvatski katolički centar Brisbane u ponedjeljak je proslavio svetkovinu sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja i osnivača Franjevačkog reda. Svetu misu predslavio je voditelj HKC-a fra Davor Dominović, uz sudjelovanje tridesetak vjernika. Među okupljenima bili su i članovi Trećeg svjetovnog franjevačkog reda koji djeluju u sklopu Centra. “Ove godine Svjetovni franjevački red obilježava 800. obljetnicu postojanja. U […]

Svečano misno slavlje predvodio je fra Davor Dominović, voditelj HKC-a Brisbane i Gold Coasta, uz sudjelovanje stotinjak okupljenih vjernika.

HKC Brisbane

Na misi su bili predstavnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske iz Sydneyja, konzulica Nives Frochlich i generalni konzul Ivica Glasnović.

Fra Davor je u homiliji govorio o pouzdanju u Božje vodstvo i providnost, osvrnuvši se osobito na biskupsko geslo blaženog kardinala Stepinca: “U tebe se, Gospodine, pouzdajem”.

Hrvatski svećenik u Australiji: Sve se više Hrvata vraća u domovinu! Evo zašto…

O velikodušnoj pomoći koju su vrlo brzo nakon razornog potresa na Banovini poslali Hrvati iz Australije, HKM je razgovarao s fra Ivom Tadićem, delegatom za hrvatske katoličke zajednice na području Australije i Novoga Zelanda. Već prvog dana nakon potresa, točnije 1. siječnja 2021., nekolicina Hrvata koji žive u Sydneyu se sastala i dogovarala kako prikupiti […]

Na kraju misnog slavlja okupljene vjernike je pozdravio i generalni konzul Ivica Glasnović, čestitajući svetkovinu ove Crkve i zajednice.

HKC Brisbane