Zahvala za neizmjernu ljubav

FOTOGALERIJA: Proslava Majčina dana u Aalenu i Ulmu

13. svibnja 2022. u 9:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska nastava u inozemstvu - Koordinacija Ulm

Protekli vikend polaznici Hrvatske nastave u inozemstvu – Koordinacija Ulm proslavili su Majčin dan u Aalenu i Ulmu.

Učenici hrvatske nastave iz Freiburga uspješni na ispitu

Učenici hrvatske nastave iz Freiburga Lorena Mandir (6. razred), Matteo Golčić (8. razred), Antonela Maras (9. razred) i Nikolina Majić (11. razred), uspješno su u ovoj školskoj godini položili ispit iz hrvatskoga jezika – A2 razine. Ispit je održan u Wentzinger-Realschule Freiburg, a proveden je u organizaciji Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Generalnog […]

Sudjelovali su učenici nastavnih mjesta Aalen, Heidenheim i Ellwangen. Anabela iz Ellwangena bila je voditeljica programa, dok su Karla i Jana odglumile razgovor Boga i anđela o stvaranju majke. Predškolke Enna, Rita, Lea i Samantha recitirale su o svim majčinim vrlinama, a Mirna, Marko, Damjan i Filip raznježili su ih svojom zahvalom za neizmjernu ljubav i brigu. Vedrana je govorila o tome kako usrećiti majku. Na kraju programa svi učenici otpjevali su pjesmu „Čemu služe roditelji“.

Velečasni Vilim Koretić pohvalio je hrvatsku nastavu za pripremljeni program i podijelio svim učenicima i njihovim majkama cvijeće. Uslijedila je svečana večera i zabava uz hrvatske svirače.

Tri desetljeća Hrvatske nastave u Baden-Württembergu

Hrvatska nastava u Baden-Württembergu ove školske godine proslavlja 30. obljetnicu svoga osnutka. Njezini učitelji ustrajno su radili na očuvanju hrvatskoga jezika, kulture i identiteta kod najmlađeg naraštaja Hrvata. Uz pismo zahvale, učitelji su voditeljima hrvatskih katoličkih zajednica, svećenicima i pastoralnim suradnicima u Baden-Württembergu poslali dvije knjige: 350. obljetnicu pogibije hrvatskih velikana Zrinskih i Frankopana te […]

U Ulmu je također nakon svete mise održan program na kojem su sudjelovali mališani iz Ulma s mladima hrvatske katoličke zajednice, prvopričesnicima i zborom. Program je vodila Ruža, a Luka i Ivan pripremili su dijalog u kojem opisuju koliko je majka svemoćna i snažna. Marija, Antonia i Laura opisale su što im sve majka znači, dok su Kristian i Filip otkrili što su ih sve majke naučile. Uslijedio je recital „Majko srce si – majko hvala ti“, a program je završio pjesmom Olivera Dragojevića „Majko“. Majke su počastile prisutne kolačima i kavom.

Ivona Barun Tomaić, učiteljica hrvatske nastave