Osmijeh na licu

Učenici hrvatske nastave iz Freiburga uspješni na ispitu

25. svibnja 2021. u 10:43

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Učenici hrvatske nastave iz Freiburga Lorena Mandir (6. razred), Matteo Golčić (8. razred), Antonela Maras (9. razred) i Nikolina Majić (11. razred), uspješno su u ovoj školskoj godini položili ispit iz hrvatskoga jezika – A2 razine.

Trostruka radost za Hrvate u Freiburgu: Ono najbitnije je vidljivo srcu

Ove godine Hrvatska katolička misija Freiburg – Bad Säckingen doživjela je trostruku radost jer je tridesetero djece podijeljeno u tri skupine primilo Prvu svetu pričest. Budući da je zbog pandemije koronavirusa događaj već bio odgođen, nesuđeni prošlogodišnji prvopričesnici sakramentu su pristupili prvi u 2021. Veliko slavlje svečano su zaključili slavljenici iz Rheinfeldena, gdje dugo nije […]

Ispit je održan u Wentzinger-Realschule Freiburg, a proveden je u organizaciji Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu u suradnji s Centrom hrvatske nastave u Baden-Württembergu i Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Učenici su primili svoje uspješne rezultate u svibnju 2021. i dobili certifikate. Svima njima iskrene čestitke za uloženi trud, znanje i učenje hrvatskoga jezika! Neka im ovo bude poticaj za daljnje učenje i postizanje novih rezultata, javljaju Hrvati iz Freiburga.

Hrvatski jezik

U tebi sam vijek svoj proživio,
Drevni i lijepi jeziče Hrvata;
Rođen na morskom pragu tvojih vrata,
Polako sam te, uz trud, osvojio.

Povede ti me i gdje nisam bio.
Na vrhu gore i na kraju gata,
U kolibici, u kući od zlata
Svuda je meni glas tvoj žuborio.

Htio sam biti glazbalo na kome
Zvuče ko žice, mirišu ko cvijeće
Rojevi riječi u govoru tvome.

Pa, uzdignut nad zipkom i nad grobom,
Da u tebi dišem i da živim s tobom,
I onda, kad me više biti neće.

Vladimir Nazor