Beč

Fra Ivica Pečnik napušta Hrvatsku katoličku misiju Beč. Poznato je i gdje će nastaviti svoje djelovanje

13. kolovoza 2021. u 10:24

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Beč

Na 19. nedjelju kroz crkvenu godinu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč, fra Ivica Pečnik u koncelebraciji s fra Radovanom Ćorićem, predslavio je tri svete mise.

Moj život u Beču: Ljudi s kojima sam ovdje radila nemaju nikakvih predrasuda na temelju spola

Umjetnička ravnateljica 31. muzičkog biennala Zagreb Margareta Ferek-Petrić rođena je 1982. u Zagrebu. Od 2015. članica je odbora Društva za suvremenu glazbu u Austriji – ÖGZM, a od 2016. redovita je članica Hrvatskog društva skladatelja. Živi i radi u Beču. Napisala je velik broj solo i komornih skladbi, vokalnih i orkestralnih djela, glazbu za kazalište […]

Naime, razlog zašto je upravo fra Ivica imao sve tri mise je njegov odlazak iz Beča. On će Odlukom Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda svoje djelovanje nastaviti na Trsatu, gdje će biti dok mu ne bude omogućen odlazak u Australiju, u Hrvatski katolički centar u Sydneyu, javljaju iz HKM-a Beč.

Na kraju svake svete mise fra Ivica se iskreno zahvalio vjernicima na lijepim riječima, učinjenom dobru i molitvi te se preporučio u njihove molitve.

Fra Radovan je uime župnika fra Josipa Korena, zajednice sestara i fratara te cijele misijske zajednice, podsjetio na djelovanje fra Ivice i zahvalio mu na suživotu i djelovanju kroz protekle četiri godine. Fra Radovan je podsjetio kako je fra Ivica došao u Beč još kao đakon, a zatim je tri godine bio svećenik, dušobrižnik. Predavao je vjeronauk krizmanicima, vodio Framu i mlade, odlazio na filijale Schwechat, Raasdorf i Strasshof, a u HKM-u Beč obavljao sve svećeničke dužnosti. Fra Radovan se zahvalio na svemu što je fra Ivica činio za ovu misiju i vjernike.

HKM Beč

Pokojni p. Daroslav pred konac svoga života znao je reći kako je lijepo u ovoj zajednici. Danas sam ponovno čula slične riječi od fra Radovana, a onda smo zajednički zaključili da nam je baš lijepo u zajednici i fratarskoj, i sestarskoj, i zajedničkoj. Potvrđuju to i članovi naše zajednice koji nam dolaze povremeno i ponovno se uvijek vraćaju”, istaknula je sestra Dragana Tomić, prenosi HKM Beč.

Hrvatska katolička misija Beč među dijasporom pronašla kumove koji će na Banovinu poslati čak 144 tisuće eura

Hrvatska katolička misija Beč uvijek se uključuje u humanitarne akcije. U korizmi je u suradnji s Hrvatskim domom Beč započela akciju “kumstava”, gdje fra Josip Koren, kao voditelj misije i ovog hvalevrijednog programa, u suradnji s mjesnim župnicima na potresom ugroženim područjima na Banovini pronalazi najpotrebitije obitelji kojima je pomoć doista neophodna. U Austriji im […]

Fra Radovan se zahvalio i s. Matei Šipić, studentici crkvene glazbe i glazbene pedagogije na KBF-u u Zagrebu, koja je došla zamijeniti sestru Miru u njenoj odsutnosti i posljednje dvije nedjelje je svirala na svetim misama te dijelila zajedničku svakodnevicu ove velike zajednice.