Za 50 godina svećeništva

Fra Jozo Župić primio zlatnu medalju

23. kolovoza 2023. u 10:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Župni ured Gospe Sinjske

Fra Jozo Župić, dušobrižnik za hrvatske katolike u Münchenu, primio je jučer od Biskupskog ordinarijata u Münchenu zlatnu medalju za pedeset godina svećeničkog djelovanja.

Hrvatski franjevac u Njemačkoj ima kolekciju 300 anđela

Na treću nedjelju došašća misno slavlje u crkvi Bl. Ruperta Mayera u Poingu predvodio je fra Jozo Župić, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu. U toj filijalnoj crkvi svake nedjelje okupljaju se hrvatski katolici na misi u 9 sati. Pjevali su zbor odraslih i djece pod vodstvom voditeljice i katehistice Anamarije Andrijević. A nakon […]

Uz medalju za pola stoljeća svećeničkog djelovanja, primio je i popratno pismo koje je potpisao direktor Ordinarijata dr. Joachim Hellemann.

U pismu je istaknuo da mu je žao što fra Jozo nije mogao proslaviti slavlje zlatne mise s münchenskim nadbiskupom kardinalom Reinhardom Marxom u ponedjeljak 17. srpnja ove godine u zajedništvu s ostalim jubilarcima. Fra Jozo je, naime, tada bio u Hrvatskoj gdje je zlatnu misu proslavio sa svojom subraćom franjevcima Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju.

Najstarija hrvatska inozemna katolička misija započela pripreme za svoj 75. rođendan

Svetkovina Uskrsa u prigodi 75. obljetnice postojanja Hrvatske katoličke župe München svečano je proslavljena u nedjelju u toj najstarijoj i najmnogoljudnijoj hrvatskoj inozemnoj katoličkoj župi Europe. Na Uskrs je proslavljeno devet misa na hrvatskom jeziku u Münchenu i okolici. Središnje misno slavlje u crkvi St. Michael predvodio je župnik fra Petar Klapež uz asistenciju đakona […]

Kako je kardinal Marx svim jubilarcima u Münchenu dodijelio zlatnu medalju, fra Jozo je svoju medalju zaprimio naknadno. Dr. Hellemann je u pismu, uime kardinala, zahvalio fra Jozi za dugogodišnju svećeničku službu i dušobrižničko djelovanje. Naglasio je da želi da ga Bog nagradi za njegovu zauzetost koju svakoga dana spremno izvršava te da ga i ubuduće prati Božji blagoslov.

Župni ured Gospe Sinjske