Snaga praštanja

Fra Serđo Ćavar predvodio duhovnu obnovu u Chicagu

27. ožujka 2023. u 8:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Dijaspora.hr

Duhovnu obnovu u hrvatskoj katoličkoj zajednici u Chicagu ove korizme predvodio je fra Serđo Ćavar, hercegovački franjevac i odgojitelj mladih franjevačkih bogoslova u samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu. Duhovna obnova održana je u petak i subotu u crkvi blaženoga Alojzija Stepinca na sjeveru Chicaga.

Duhovna obnova u HKM-u Singen-Villingen: Nikad se ne zna kako Bog djeluje

„Grijeh. Tko živi u grijehu strah ga je. Grijeh je daleka zemlja. A kako se maknuti od te napasti, kako napraviti prvi korak? Borite se, ne predajte se i idite hrabro naprijed”, rekao je fra Goran Azinović, predvoditelj ovogodišnje korizmene duhovne obnove u Hrvatskoj katoličkoj misiji Singen-Villingen. Prva večer, koja je održana u Singenu, započela […]

Fra Serđo je govorio o snazi praštanja, važnosti sakramenata te o blaženoj Djevici Mariji i svetom Josipu koji su nam uzori vjere. Prisutni svećenici vjernicima su bili na raspolaganju za sakrament svete ispovijedi, a osim nagovora imali su priliku sudjelovati i na pobožnosti križnoga puta te na euharistijskom klanjanju.

Župnik domaćin fra Dražan Boras izrazio je zahvalnost fra Serđi na dolasku i radost da se ovaj lijepi duhovni susret održao u toj iseljeničkoj zajednici. Obnovljenog duha vjernici sada koračaju prema slavlju Uskrsa.

Korizmena duhovna obnova u Švicarskoj: Moram priznati da je ovo iskustvo bilo vrlo emotivno

Proteklog vikenda u kantonu Aargau u Švicarskoj održana je korizmena duhovna obnova “Čisto srce stvori mi Bože”. Trodnevicu je predvodio fra Josip Vlašić, voditelj franjevačke kuće molitve – Masna Luka. Govorio je o aktualnim temama kao što su plodovi Duha Svetoga, ljubav, mir i strpljenje. U subotu navečer sudjelovali su isključivo mladi koje je fra Josip […]