Župa sv. Jeronima

Fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić u Chicagu zaređeni za đakone

19. listopada 2022. u 8:14

Potrebno za čitanje: 2 min

fra Antonio Musa

Vijesti

FOTO: Gabby Hoffmann

U prošlu nedjelju u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu kotorski biskup mons. Ivan Štironja za đakone je zaredio fra Slavena Tomića i fra Alojzija Slavka Anđelića, članove Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

Hrvati iz Chicaga na Golf turniru skupili sredstva za bolnicu u Novoj Gradiški

U nedjelju 21. kolovoza u Chicagu je održan tradicionalni Velika Gospa golf turnir u organizaciji hrvatske župe svetog Jeronima. Već 19 godina Hrvati Chicaga o slavlju Velike Gospe pomažu ustanove ili udruge u domovini koje na poseban način brinu o djeci u potrebi. Kroz proteklih 18 godina ukupno je prikupljeno 287 tisuća američkih dolara. Radosno […]

Prije početka svete mise riječ dobrodošlice ocu biskupu Ivanu, fra Jozi Grbešu, provincijalu hercegovačkih franjevaca, svim prisutnim svećenicima i redovnicima te svemu puku Božjemu uputio je fra Marko Puljić, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji. Spomenute kandidate za sveti red đakonata, koji borave na studiju u Chicagu, predstavio je fra Antonio Musa, odgojitelj bogoslova.

Gabby Hoffmann

Čitanja su čitale majke naših novoređenika, a darove su prinijeli njihovi očevi. Nakon prigodne homilije u kojoj se osvrnuo na riječi evanđelja o pšeničnom zrnu, biskup Štironja zaredio je fra Slavena i fra Alojzija Slavka. Novoređenike su u đakonsko ruho obukli župnici župa gdje su kao bogoslovi pastoralno pomogali i gdje će raditi svoj đakonski praktikum: fra Ivica Majstorović (župa sv. Jeronima) i fra Dražan Boras (misija bl. Alojzija Stepinca). Litanijsku prošnju lijepo je pjevajući predvodio fra Gabrijel Škibola uz pratnju zbora iz hrvatske misije bl. Alojzija Stepinca.

Bilo je ovo treće đakonsko ređenje mladih hercegovačkih fratara u Chicagu u posljednjih pet godina. Na osobit smo način bili počašćeni prisutnošću roditelja naših novoređenika, ali i prisutnošću našeg provincijala fra Joze te biskupa Ivana koji je među nas došao “s juga hrvatske zemlje”, kako je to lijepo rekao o. Provincijal.

FOTOGALERIJA: Hrvati u Chicagu proslavili 116. Veliku Gospu

Dugih je 116 godina otkako Hrvati slave Veliku Gospu u Chicagu. I ovog 15. kolovoza u hrvatskoj župi sv. Jeronima svečano je proslavljen taj veliki katolički blagdan. Nakon jutarnjih misa svečana procesija formirana je na Aveniji Princeton gdje se već 100 godina nalazi hrvatska crkva sv. Jeronima. Procesiju su predvodili ministranti s križem i svijećama […]

Nakon svete mise župljani iz hrvatske župe sv. Jeronima organizirali su svečanu večeru za više od 300 gostiju. U slavlju, druženju i zajedništvu ostalo se do dugo u noć.

Gabby Hoffmann