Njemačka

Gaggenau: U službu uvedeno petero novih ministranata

27. rujna 2023. u 8:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Hrvatska katolička misija Mittelbaden javlja o posebno svečanom misnom slavlju koje je održano u nedjelju u njezinoj filijalnoj zajednici Gaggenau.

Članica Hrvatske katoličke misije Mittelbaden odlazi volontirati u Kolumbiju

Laura Apostolico članica je Hrvatske katoličke misije Mittelbaden iz zajednice Baden-Baden. Od malih nogu vezana je uz crkvu, najprije kao ministrantica, a posljednjih godina i kao čitačica na svetim misama. Ova 22-godišnjakinja nedavno je završila studij ekonomije. I dok drugi mladi sanjanju da završe fakultet i što prije pronađu neki posao, Lauru je srce vuklo […]

Naime, tog dana u službu je uvedeno petero novih ministranata: Matea, Gabriela, Mihaela, Petar i Marijan. Oni su sa svećenikom i starijim ministrantima u svečanoj procesiji, uz ulaznu pjesmu “Odlučio sam slijediti Krista”, ušli u crkvu gdje su ih dočekala ministrantska odijela.

Na početku mise don Sebastijan Marković blagoslovio je ministrantska odijela i križeve, a zatim su stariji ministranti pomogli kod oblačenja. Svećenik je novim ministrantima stavio oko vrata križeve te su tako postali punopravni članovi ministrantske skupine.

Na kraju je ministrant Niko Palameta pročitao molitvu u kojoj ministranti zahvaljuju Bogu što su izabrani služiti kod oltara i mole za ustrajnost u tome.

Hrvati iz Mittelbadena, Mannheima i Mosbacha hodočastili u Svetu Zemlju: E, da nam je još koji dan ostati na izvorima naše vjere

Devedeset župljana iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden i Hrvatske katoličke misije Mannheim-Mosbach bili su od 17. do 24. veljače na hodočašću u Svetoj Zemlji. Iz Mannheima je glavni organizator bio vlč. Robert Ružić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj misije te njegova tajnica Ruža Đorđić Marošević. Za misiju Karlsruhe bili su zaduženi salezijanci don Sebastijan Marković […]

“Zajednica je pozvana moliti da svemogući Bog pozove nekoga od ministranata na put svećeničkog ili redovničkog zvanja. Neka Gospodin svojim blagoslovom prati naše ministrante!”, pohvalili su se iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.