Hrvati u Njemačkoj

Hamburg: Antonio Tkalec svojim glazbenim i pjevačkim talentom oduševio brojne Hrvate

10. studenoga 2022. u 9:09

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

Varaždinski kantautor suvremene duhovne glazbe Antonio Tkalec održao je u subotu, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Hamburg, koncert duhovne glazbe u dvorani Nadbiskupije Hamburg pod nazivom „Ovo nije vrijeme predaje“.

Krunica s hrvatskom dijasporom u Njemačkoj: Žalosno je što naši ljudi moraju napuštati dvije najljepše zemlje na svijetu

Tridesetu Krunicu Hrvata svega svijeta u subotu je molila hrvatska dijaspora iz Njemačke. Pozivu patera Ike Mandurića odazvali su se fra Kristijan Montina (Wiesbaden), Davor Rupčić (Mittelbaden), vlč. Vilim Koretić (Aalen), fra Edvard Sokol (München) i Ivica Erić (Hamburg). Fra Kristijan Montina župnik je Hrvatske katoličke župe Wiesbaden od 2018. godine, u zajednici koja trenutačno […]

Peti je to album kršćanskog glazbenika, koji – kako ističe – od mladih dana je povezan s duhovnom glazbom; u Franjevačkoj crkvi u Varaždinu ponekad i svira tijekom mise. Godine 2011. hrvatsku je publiku oduševio svojim nastupima na televizijskim natjecanju poznatog formata SUPERTALENT te se probio sve do finala.

Antonio Tkalec oduševio je publiku u Hamburgu kako svojim glazbenim i pjevačkim talentom, tako i s izborom pjesmama, koje tematski obrađuju svakako odnos čovjeka prema vjeri i Bogu, ali i oslikavaju izazove vjernika glede aktualnog društvenog konteksta. Koncertu je uz brojnu publiku prisustvovao i generalni konzul Kristijan Tušek s obitelji.

Koncert je organizirao o. Anto Bobaš, voditelj HKM-a Hamburg.