Hrvati u Švedskoj

HKM Göteborg: Prikupljeno 188 tisuća kuna

28. siječnja 2021. u 9:41

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Göteborg

Mladen Vuk, rektor Hrvatske katoličke misije bl. Alojzije Stepinac Göteborg zahvalio je svima na lijepom odazivu i pomoći za potrebe Hrvatskog Caritasa za koji je do sada na račun Caritasa HKM Göteborg prikupljeno 252.142 kruna.

Dobri ljudi u Češkoj skupili 150 tisuća kuna

Češko-hrvatsko društvo iz Praga i Udruga Lastavica prikupili su 150 tisuća kuna za stradale od potresa na Banovini. Donacije su skupili za sedam teško stradalih obitelji i troje samaca. Kako je rekla predsjednica Češko-hrvatskog društva Ivana Tichá, odmah nakon potresa koji je 29. prosinca 2020. teško pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, ove dvije udruge iz Praga […]

“Tim sredstvima pomogli smo u nabavci tri stambena modula koji će ovih dana biti instalirani na mjesta pogođena potresom; (1 modul = 54.080 kuna). Ohrabruje činjenica da su se svojim donacijama uključili učenici, studenti, ali i vaši prijatelji drugih vjera i narodnosti. Znam da mnogi od vas imate obveze prema svojima u domovini, stoga na svakom daru iskrena hvala”, napisao je rektor Vuk.

“U razdoblju koje slijedi, svjetla reflektora će se pomalo gasiti i mediji će svoj fokus s potresa stavljati na ‘predizborne potrese’. U tom razdoblju redovitog života Caritas će i dalje raditi i pomagati kao što to uvijek čini kad god se ravna po Isusovim riječima: ‘Nek ti ne zna ljevica što čini desnica’. Svjesni smo da solidarnost ne može zamijeniti sustav koji je takav kakav je! A vidimo da ga u mnogim segmentima društvenog života nema. Uočavamo da je potrebno razvijati svijest i graditi odgovornost za zajednicu u kojoj se živi jer samo tako se može izgraditi sustav. Vi, koji imate iskustvo života u domovini i ovdje u Švedskoj, razumijete situaciju i stoga još jednom od srca hvala na vašoj dobroti”, zaključio je rektor Hrvatske katoličke misije bl. Alojzije Stepinac Göteborg.