Hrvati u Švedskoj

HKM Göteborg: Prikupljeno 188 tisuća kuna

28. siječnja 2021. u 9:41

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Göteborg

Mladen Vuk, rektor Hrvatske katoličke misije bl. Alojzije Stepinac Göteborg zahvalio je svima na lijepom odazivu i pomoći za potrebe Hrvatskog Caritasa za koji je do sada na račun Caritasa HKM Göteborg prikupljeno 252.142 kruna.

Dobri ljudi u Češkoj skupili 150 tisuća kuna

Češko-hrvatsko društvo iz Praga i Udruga Lastavica prikupili su 150 tisuća kuna za stradale od potresa na Banovini. Donacije su skupili za sedam teško stradalih obitelji i troje samaca. Kako je rekla predsjednica Češko-hrvatskog društva Ivana Tichá, odmah nakon potresa koji je 29. prosinca 2020. teško pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, ove dvije udruge iz Praga […]

“Tim sredstvima pomogli smo u nabavci tri stambena modula koji će ovih dana biti instalirani na mjesta pogođena potresom; (1 modul = 54.080 kuna). Ohrabruje činjenica da su se svojim donacijama uključili učenici, studenti, ali i vaši prijatelji drugih vjera i narodnosti. Znam da mnogi od vas imate obveze prema svojima u domovini, stoga na svakom daru iskrena hvala”, napisao je rektor Vuk.

“U razdoblju koje slijedi, svjetla reflektora će se pomalo gasiti i mediji će svoj fokus s potresa stavljati na ‘predizborne potrese’. U tom razdoblju redovitog života Caritas će i dalje raditi i pomagati kao što to uvijek čini kad god se ravna po Isusovim riječima: ‘Nek ti ne zna ljevica što čini desnica’. Svjesni smo da solidarnost ne može zamijeniti sustav koji je takav kakav je! A vidimo da ga u mnogim segmentima društvenog života nema. Uočavamo da je potrebno razvijati svijest i graditi odgovornost za zajednicu u kojoj se živi jer samo tako se može izgraditi sustav. Vi, koji imate iskustvo života u domovini i ovdje u Švedskoj, razumijete situaciju i stoga još jednom od srca hvala na vašoj dobroti”, zaključio je rektor Hrvatske katoličke misije bl. Alojzije Stepinac Göteborg.

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje