Maria Gugging

Hodočašće Hrvata u najveće svetište Bečke biskupije

26. lipnja 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Oko 500 vjernika iz Hrvatske katoličke misije Beču hodočastilo je u subotu, uoči završetka školske, akademske i vjeronaučne godine, u svetište Maria Gugging u Austriji.

Evo kako je bilo na prvoj svetoj pričesti u Beču

Kišnu i prohladnu subotu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč uljepšala je svečanost primanja prve svete pričesti. Čistina i bjelina dječjih duša zablistala je hrvatskom crkvom na Am Hofu i okitila je sa 107-ero prvopričesnika. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je fra Darko Grmača kojemu je ovo bila prva sveta pričest koju je kao svećenik predslavio. Prvo […]

Hodočašće je započelo zajedničkom molitvom i blagoslovom u crkvi Am Hof. Nastavljeno je zajedničkim pješačenjem većine vjernika. Po dolasku u svetište misu na hrvatskom jeziku predvodio je fra Darko Grmača, dušobrižnik hrvatske misije u Beču.

Hrvatska katolička misija Beč

Zahvalno hodočašće Majci Mariji kao i „najvećem rođenom od žene“ sv. Ivanu Krstitelju bilo je i prilika za druženje i razgovor učenika i studenata prije ljetnih praznika, ali i priprema za aktivnosti u novoj pastoralnoj godini.

Ovo je priča o Hrvatici iz Beča koja je osjetila klicu duhovnog poziva

U neposrednoj blizini Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, s druge strane bistričke kalvarije, u podnožju 11. i 12. postaje Križnoga puta, nalazi se samostan klauzurnih sestara karmelićanki, Karmel Majke Božje Bistričke i blaženog Alojzija Stepinca. Tamo je 2015. godine otišla Ana Piplica, vjernica Hrvatske katoličke misije Beč i članica Frame. Odlučila je posvetiti svoj […]

Dodajmo na kraju kako je Maria Gugging najveće svetište Bečke biskupije koje godišnje posjeti oko 100 tisuća hodočasnika.

Hrvatska katolička misija Beč