Einsiedeln

Hodočašće u švicarsko nacionalno marijansko svetište

10. listopada 2023. u 9:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Luzern

Krajem rujna u švicarskom nacionalnom marijanskom svetištu Einsiedelnu okupili su se mladi Hrvati na 45. Rumenom listu – hodočašću mladih. Bogat molitveno-zabavni program započeo je predavanjem u samostanskoj dvorani koja je bila pretijesna za sve koji su htjeli prisustvovati Božjoj riječi.

Hrvati iz Luzerna hodočastili Bruderu Klausu

Hrvatska katolička misija Luzern u subotu je organizirala tradicionalno 31. misijsko zavjetno hodočašće Bruderu Klausu koje je u crkvi sv. Karla započelo prigodnom molitvom i blagoslovom hodočasnika. Uz molitvu, pjesmu i razgovor, stotinjak hodočasnika na čelu s voditeljem misije oko 15 sati stiglo je u Sachseln. Ni jaka kiša koja ih je pratila u posljednjem […]

Na temu „Muško i žensko stvori ih“ – o teologiji tijela na zanimljiv je način govorio don David Leskovar, studentski kapelan iz Zagreba.

Hrvatska katolička misija Luzern

Nakon predavanja bilo je lijepo vidjeti mlade kako u dugim redovima u skrušenosti i molitvi pristupaju sakramentu pomirenja. Zaputili su se zatim uz einsiedelnsku Kalvariju razmatrajući Kristov križni put. Vrhunac susreta je bilo svečano euharistijsko slavlje u bazilici Crne Gospe.

Hrvatska katolička misija Luzern

Ugodnom molitvenom ozračju skladnim pjevanjem uvelike su doprinijeli članovi međumisijskog zbora mladih. Pozdravne riječi dobrodošlice uputili su fra Antonio Šakota, koordinator hrvatskih katoličkih misija u Švicarskoj i poglavar benediktinskog samostana opat Urban Federer.

Pogledajte kako je bilo na prvoj svetoj pričesti u Luzernu

Hrvatska katolička misija Luzern sredinom svibnja svečano je proslavila prvu svetu pričest na temu: „Ja sam trs, a vi loze!“ Crkva sv. Karla za tu prigodu bila je posebno dekorirana s velikom slikom Isusa, trsom i grozdovima sa slikama prvopričesnika. Prvopričesnici su u crkvu ušli u pratnji roditelja. Otac je nosio procvjetalu lozu, a majka […]

Nakon bogatog molitveno-poučnog programa uslijedilo je druženje u gradskoj dvorani. Više od 400 mladih pjevalo je s TS Alkari. Dvoranom je odjekivala „Lijepa li si“ i druge hrvatske domoljubne i zabavne pjesme.