Radost najmlađih

Hrvati iz Beča hodočastili u Maria Gugging

20. lipnja 2022. u 13:25

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: D. Dragoje, Frama Beč

Uoči završetka školske, akademske i vjeronaučne godine, vjernici Hrvatske katoličke misije Beč u subotu su pješačkim hodočašćem u Maria Gugging zahvalili Gospodinu i Majci Mariji za sva primljena dobra, javlja HKM Beč.

Hodočašće Hrvatske katoličke misije Pariz

Hrvatska katolička misija Pariz hodočastila je u ponedjeljak u Svetište Gospe od Čudotvorne medaljice u pariškoj ulici Du Bac, obnovivši svoju tradiciju nakon dvije pandemijske godine. Misi su, uz članove hrvatske zajednice, prisustvovali i brojni drugi hodočasnici i redovnice iz Pariza, ali i cijelog svijeta: Obale Bjelokosti, Italije, Poljske, Njemačke, Koreje, Meksika, Gabona, Sjedinjenih Američkih […]

Župljani su se okupili u bečkoj crkvi am Hof, gdje su imali zajedničku molitvu nakon koje su se zaputili prema Schottentoru, pa dalje tramvajem do Pötzleinsdorfa.

Na ovom najvećem hodočasničkom mjestu Bečke biskupije koje godišnje posjeti stotinjak tisuća ljudi, prisustvovalo je oko 500 hrvatskih vjernika.

D. Dragoje, Frama Beč

Iz misije ističu da je ovoga puta bilo jako puno mladih koji su pokazali kako se katolička vjera širi i na one najmlađe.

Svetu misu na hrvatskom jeziku predvodio je fra Darko Grmača, a poslana je i jasna poruka: “Ako služimo Bogu, ne moramo se brinuti za sljedeći dan, hoćemo li imati dovoljno, jer uz vjeru u Njega smo nahranjeni i ispunjeni. On zna što nam je potrebno”.

Hodočašće vjernika Hrvatske katoličke misije Würzburg

Vjernici Hrvatske katoličke misije Würzburg hodočastili su u subotu 23. listopada u svetište Majke Božje u Schönau pokraj Gemünde am Main, javlja IKA. Vjernike i župnika misije fra Ivana Penavu u drevnoj cistercitskoj, a sada franjevačkoj crkvi, dočekao je domaćin fra Paul Maria Klug, član franjevačkog samostana. Kroz polusatni obilazak samostana hodočasnici su se upoznali […]

“I ovaj dan ćemo pamtiti po jako lijepom druženju, molitvi, pjesmi i međusobnom upoznavanju. S radošću iščekujemo nova hodočašća i hodove, s barem toliko puno radosti i mladih nasmijaniih lica kao tog dana”, ističu iz HKM-a Beč.