Misnim slavljima

Hrvati iz Beča i Frankfurta u sjećanju na žrtve Vukovara i Škabrnje

21. studenoga 2022. u 0:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKŽ Frankfurt

Brojne hrvatske župe i misije u domovini i dijaspori dostojanstveno su obilježile dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Luka Balvan: Misija u Beču zauzima posebno mjesto u mome srcu

S Lukom Balvanom, kantautorom duhovne glazbe, razgovarala je s. Dragana Tomić iz Hrvatske katoličke misije Beč. O svom profesionalnom radu, vjeri, duhovnoj glazbi, nastupu u Beču prije 30 godina i još mnogim drugim zanimljivim temama, Luka je ispričao za misijski list Naša riječ. Intervju prenosimo u cijelosti… Dragi Luka, dobrodošao u Hrvatsku katoličku misiju u […]

Misno slavlje u crkvi svetog Ante u petak je predvodio fra Ante Bilokapić, blagoslovivši svijeće koje su župljani u koloni sjećanja nosili do sjedišta Hrvatske katoličke župe Frankfurt am Main. Molitveni dio uz meditaciju vodio je župnik fra Petar Komljenović.

Svjetlost upaljenih svijeća, molitva župljana i pjesma na kraju bila je zahvala za neizmjernu žrtvu koju su hrabri branitelji i hrvatski narod podnijeli za slobodnu domovinu.

HKM Beč

A na 31. obljetnicu stradanja Vukovara i Škabrnje svečana večernja misa održana je i u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč. U propovijedi je voditelj misije fra Josip Koren progovorio o žrtvi koja je svoj život dala za Hrvatsku. Istaknuo je Vukovar kao grad patnje, muke i žrtve za slobodu.

Hrvati u Londonu sjećaju se Vukovara i Škabrnje: Žrtve imaju pravo na suosjećanje

Hrvatska katolička misija London obilježila je u nedjelju Dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu. Misno slavlje predvodio je voditelj misije fra Ljubomir Šimunović. U prigodnoj propovijedi fra Ljubomir je podsjetio kako „žrtve imaju pravo na suosjećanje, ali i ozdravljenje”. “Kada se spominjemo žrtve Vukovara, Škabrnje i […]

Na kraju mise veleposlanik Daniel Glunčić i fra Josip upalili su svijeću za sve naše branitelje. Veleposlanik je naglasio kako Vukovar svatko od nas proživljava u svojim oblicima, ali da je uskrsna svijeća simbol Krista i vječnog svjetla koja nas kao putnike i pridošlice vodi vječnosti.