FOTOGALERIJA

Hrvati iz Dublina i Corka hodočastili u svetište Knock

3. lipnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Hrvatska katolička misija Dublin u subotu je treći put hodočastila Nebeskoj Majci u međunarodno marijansko i euharistijsko svetište Naše Gospe od Knocka – Kraljice Irske.

Pola stoljeća hodočašća Hrvata Gospi na Birnau

Svečanom svetom misom u prelijepoj hodočasničkoj baroknoj bazilici cistercitskoga samostana na Bodenskom jezeru, u nedjelju je proslavljeno jubilarno 50. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau. Slavlju su dodatno doprinijeli djevojke i mladići, njih 67, koji su u sklopu ovoga jubilarnog hodočašća slavili sakrament svete potvrde. I ove je godine velik broj Hrvata, kako s područja Hrvatske […]

“Svibanj je mjesec, polako se bliži kraj pastoralne – školske i vjeronaučne godine, pa i mi onda pođemo zahvaljivati za onim što je za nama i moliti za onim što nam predstoji”, napisao je vlč. Josip Levaković, voditelj misije.

HKM Dublin

Mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski u miru i ovogodišnji gost HKM-a Dublin, ispratio je poticajnim nagovorom, molitvom i blagoslovom skupinu hodočasnika koja je pošla autobusom iz Dublina. Manja skupina vjernika krenula je autobusom iz Corka, dok je većina pošla vlastitim prijevozom.

Dolaskom u Knock vjernici su započeli pobožnost Križnog puta prema razmatranjima koje je pripremio dr. Tomislav Ivančić. Zatim su mons. Sudar i vlč. Levaković pošli na susret s rektorom svetišta vlč. Richardom Gibbonsom. Uslijedila je prilika za svetu ispovijed na hrvatskom jeziku u Kapeli pomirenja.

HKM Dublin

Vrhunac je bilo misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja kojim je predsjedao mons. Sudar. Zbor mladih HKM-a Dublin nakon mise održao je koncert duhovnih pjesama.

Molitva, veselje i zajedništvo Hrvatske katoličke misije Köln

Nakon trogodišnje pauze zbog koronavirusa, vjernici iz Hrvatske katoličke misije Köln uputili su se u zajedništvu s članovima HKM-a Dusiburg na tradicionalno hodočašće Hrvata zapadne Europe u Lourdes. Put prema svetištu, na koji je pošlo 84-ero hodočasnika, bio je ispunjen molitvom, duhovnim poticajima, pjesmom, veseljem, smijehom i zajedništvom. Na svetkovinu Uzašašća Gospodinova sveta misa slavljena […]

“Nakon zajedničke fotografije ispred Bazilike, hodočašće smo priveli kraju, pa pošli domovima sa – svatko to zna koliko – obnovljenim srcem”, zaključio je Levaković.

HKM Dublin
HKM Dublin