Hodočašće u Lourdes

Molitva, veselje i zajedništvo Hrvatske katoličke misije Köln

31. svibnja 2022. u 22:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Nakon trogodišnje pauze zbog koronavirusa, vjernici iz Hrvatske katoličke misije Köln uputili su se u zajedništvu s članovima HKM-a Dusiburg na tradicionalno hodočašće Hrvata zapadne Europe u Lourdes.

Veliko misijsko hodočašće u Trier: Hrvati su bili ponosni!

Skupina od 160 članova Hrvatske katoličke misije Koblenz jučer je hodočastila u biskupijsko sjedište, prekrasni drevni njemački grad Trier. Tamo je proslavljeno 1600 godina od smrti sv. Jeronima, sveca koji mjestom rođenja (Dalmacija) i mjestom boravka (Trier) povezuje našu domovinu s Biskupijom kojoj misija pripada. Nakon zajedničkog fotografiranja pred jednom od najvažnijih znamenitosti Triera – […]

Put prema svetištu, na koji je pošlo 84-ero hodočasnika, bio je ispunjen molitvom, duhovnim poticajima, pjesmom, veseljem, smijehom i zajedništvom.

Na svetkovinu Uzašašća Gospodinova sveta misa slavljena je u crkvi sv. Bernardice, na kojoj su prisustvovali i hodočasnici iz ostalih misija u Njemačkoj i Švicarskoj. Misu je pjesmom uljepšao Zbor mladih iz HKŽ-a Frankfurt predvođen s. Filipom Smoljo. Navečer su vjernici u procesiji sa svijećama išli u svetište.

Hrvatska katolička misija Köln

Drugi dan u Lourdesu započeo je jutarnjom svetom misom u bazilici sv. Krunice, nakon koje je ispred svetišta uslijedilo zajedničko fotografiranje svih hodočasnika, koji su se zatim uputili na Put Križa.

Tijekom ispovijedi bilo je i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je predvodio fra Tomislav Dukić, a glazbeno animirao zbor iz HKŽ-a Frankfurt.

Posljednji dan u Lourdesu započeo je svetom misom pred Gospinom špiljom (Grotte), a predvodio ju je fra Vidan Mišković.

Hodočašće Hrvata Gospi na Birnau

Unatoč pandemiji kao i svim propisanim mjerama i ograničenjima, u posljednju subotu svibnja održano je 49. hodočašće Hrvata Gospi na Birnau, javlja IKA. U svečanoj procesiji iza hodočasničkog barjaka započelo je ovogodišnje hodočašće, praćeno orguljaškom pratnjom i uvježbanim glasovima prigodnog zbora pjesme „Rajska Djevo Kraljice Hrvata“. Pozdrav je uputio fra Dinko Grbavac, voditelj Hrvatske katoličke […]

Nadamo se da su svi vjernici ovim hodočašćem obogaćeni duhovnom milošću i jednim lijepim iskustvom kojeg će se rado sjećati.

Laura Šimunović, Hrvatska katolička misija Köln