Libertas Foundation

Hrvati iz San Pedra financiraju učenike obrtničkih i deficitarnih zanimanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

30. rujna 2021. u 8:15

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: desa-dubrovnik.hr

Svečana dodjela stipendija za učenike/ce obrtničkih i deficitarnih zanimanja Dubrovačko-neretvanske županije za 2021/2022. godinu, održana je protekli vikend u Dubrovniku.

U Rešetarima održan susret pjesnike iz iseljeništva i domovine

“Traganje za poetskom riječi započinje u duši svakoga onoga koji mišlju pokušava obuhvatiti svjetove, nadahnućem želi opjevati ovo naše postojanje i zagledati se u ono nepoznato, a tako privlačno, što se krije ljudskim očima, što je daleko od naše spoznaje, što tek naslućujemo”, piše u prvoj rečenici predgovora 24. zbornika pjesama Rešetaračkoga susreta pjesnika, jedinstvene […]

Stipendije dodjeljuje udruga Libertas Foundation iz San Pedra u Kaliforniji, iz fonda Ante i Evelyn Mrgudić. Ove godine u njihovo ime predsjednik udruge Niko Hazdovac uručio je 12 stipendija.

Dobitnici su učenici iz Konavala, Župe Dubrovačke, Pelješca, Dubrovnika, Metkovića i Dubrovačkog primorja i to za zanimanja: slastičar, automehaničar, vodoinstalater, kuhar, frizer i konobar.

Svjesna važnosti ostanka mladih u svojoj lokalnoj zajednici, udruga Libertas Foundation već 19 godina dodjeljuje ovakvu stipendiju, kojoj je svrha dati podršku učenicima da po završetku školovanja ostanu živjeti i raditi u svojoj lokalnoj zajednici.

Donosimo zašto je prodan hrvatski klub u Sydneyu i koji su planovi za dalje: Bio je institucija. Koliko je samo pomoći i sredstava ovdje skupljeno

Od prodaje Hrvatskog kluba „Sydney“ u Punchbowlu prošlo je više od mjesec i pol dana i Uprava kluba o svemu je obavijestila svoje članove. Zbog bolesti koronavirusa i mjera povezanih s njime, članovi se nisu mogli okupiti na sjednici. Podsjećamo, odluka o prodaji donesena je još 2014. godine. Razloga je bilo više… “Klub nam je […]

Libertas Foundation je neprofitna organizacija iz San Pedra. Osnovana je u prosincu 1991. kako bi dobrotvorno pomagala. Osim što financijski potpomaže mlade da ostaju u svojoj lokalnoj zajednici, važno je spomenuti i da je osigurala hranu, odjeću i druga neophodna sredstva za brojne žrtve Domovinskog rata.