Otmice su svakodnevne

Hrvati iz Toronta skupili 22 tisuće dolara kako bi zaštitili naše misionarke na Haitiju

3. svibnja 2021. u 0:26

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: nedjelja.ba

Hrvatske misionarke na Haitiju, s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik, poslale su pismo vlč. Mladenu Horvatu i Župi naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu, u kojem se zahvaljuju na financijskoj pomoći za izgradnju zaštitnog zida zbog nesigurnosti u tom gradu.

Misionarke s Haitija: Bande polako preuzimaju vladavinu i siju strah

Zbog lošeg stanja na Haitiju, gdje su otmice sada već svakodnevne, pismom su se javile misionarke s. Ana Uložnik i s. Liberija Filipović, sestre Služavke Malog Isusa… “Drage naše sestre, rodbino i prijatelji! Vidimo da se vijesti s Haitija brzo šire. Kako se u našem narodu kaže “dobar glas daleko se čuje, a onaj manje […]

Pismo prenosimo u cijelosti…

“Poštovani i dragi vlč. Mladene!

Dragi župljani Župe naše Gospe Kraljice Hrvata!

Radosne smo da vam se možemo javiti i zahvaliti na vašim velikodušnim donacijama koje ste od 5. svibnja 2020. do 31. prosinca 2020. godine darovali za pomoć misijskom djelovanju nas sestara Služavki Maloga Isusa na Haitiju.

Od sveg srca zahvaljujemo na donaciji od 22,640.00 CAD koja je stigla na naš račun. Znamo da ni kod vas nisu laka vremena i da je pandemija koronavirusa puno toga promijenila i otežala vaš život, pa stoga još više cijenimo svako vaše odricanje i donaciju.

Molimo dragog Boga da blagoslovi vaše odricanje i obdari vas svim potrebnim milostima u vašem životu. Bogu hvala kod nas na Haitiju nema koronavirusa, ali zato ovaj narod uz siromaštvo ima i druge kušnje i teškoće života.

Pola stoljeća od proglašenja Nikole Tavelića svetim: Do uspjeha načinom života i riječima

Kad god neki događaji bitno odrede smjer našeg života, dobro je te događaje zapamtiti, o njima razmišljati i iz njih izvući pouku za budućnost. Ne kaže se bez razloga da je povijest učiteljica života. Godina Gospodnja 2020. će za budućnost ostati zabilježena kao iznimna ili “povijesna”. Ipak, ovu godinu ne trebamo pamtiti samo zbog pandemije […]

U posljednjih nekoliko mjeseci otmice su postale svakodnevna pojava i traže se novčana sredstva, dok velika većina Haićana nema svaki dan ni za kruh. Nesigurnost je velika. Prometnice su često blokirane, a kretanja ograničena.

S ovim javljanjem želimo vas obavijesti da smo zahvaljujući vašim darovima i podršci krenuli s radovima u našoj misiji koju ograđujemo zaštitnim zidovima. Nažalost, to je neophodno napraviti kako bi se zaštitili od nesigurnosti. Sve ide dosta sporije jer su prometnice često blokirane, pa ni materijal za izgradnju iz glavnog grada ne može doći na vrijeme. Ali Bogu hvala, ide se naprijed.

Bez obzira na sve te teškoće haićanski narod je izdržljiv i ne gubi nadu. Strpljivi su, a i mi s njima nastojimo živjeti strpljivo i s nadom da će i za Haiti doći bolji dani. U vaše molitve preporučujemo potrebe haićanskog naroda i naše misije.

Misijski zov na Madagaskaru: Kada kiša pada koso i ako ne bi imali poklopce, narasla bi čorba u loncu

S. Marica Jelić već 36 godina živi svoj misijski zov na Madagaskaru. Redovnica Družbe Kćeri Marije Pomoćnice Slovensko-hrvatske provincije Marija Pomagaj z Brezij, rođena je 2. siječnja 1955. u mjestu Plavuzi, župa Solakova Kula, Bosna i Hercegovina. Za portal nedjelja.ba ispričala je svoja iskustva s jednog od najvećih otoka na svijetu… “Više volim naučiti puno […]

Dragi vlč. Mladene i dragi župljani Župe Naše Gospe Kraljice Hrvata, u znak zahvalnosti obećavamo vam našu trajnu molitvenu podršku. Molimo dragu našu Majku, Kraljicu Hrvata, da vas sve čuva i vodi u svim vašim pothvatima i željama.

Zahvalne sestre Služavke Maloga Isusa, misionarke na Haitiju: s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik”