Za materijal i opremu

Hrvati iz Trsta donirali HGSS-u 23 tisuće eura

28. rujna 2021. u 5:32

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ž. Rupić

Hrvatska zajednica u Trstu/Comunita Croata di Trieste, među ostalim svojim aktivnostima, vrlo je uspješno angažirana i na humanitarnom planu, doniranjem potrebne opreme ustanovama i službama koje skrbe o zdravlju i sigurnosti građana u Hrvatskoj, javlja Hrvatska matica iseljenika.

U Hrvatsku stigla vrijedna donacija električnih bolesničkih kreveta i namještaja iz Belgije

U Hrvatsku je u petak stigao prvi od četiriju tegljača kojima se ovih dana u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem Ferdinanda Verdoncka i posredovanjem voditelja Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomislava Anđića, iz nekoliko socijalno-zdravstvenih ustanova u Gentu korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj doprema donacija bolničkih kreveta s ormarićima, stolicama i stolovima, javlja IKA. Donacija […]

Nakon vrijedne donacije Klinici za neonatologiju u Petrovoj, u Zagrebu, teško stradaloj u potresu, u vidu materijala, opreme i instrumenata, Hrvati u Trstu još su se više iskazali u prikupljanju sredstava za nabavu nove, prijeko potrebne opreme za Hrvatsku gorsku službu spašavanja, odnosno za njezinih oko tisuću članova volontera.

Potaknuti danonoćnim naporima HGSS-a u spašavanju ugroženih žitelja i potom normalizacije života na potresom pogođenoj Banovini, Zajednica u Trstu u kratkom je roku i od oko čak tri stotine donatora prikupila respektabilnu svotu, nešto više od 23 tisuće eura, za nabavu materijala i opreme, među ostalim zaštitnih odijela, brdskih nosila, naglavnih svjetiljki, velikoga agregata, razdjelnih ormara niz drugih vrijednih pomagala. Treba istaknuti da su sredstva donacije u potpunosti utrošena u Hrvatskoj.

U 17 godina Velika Gospa Golf turnira skupljeno čak 300 tisuća dolara!

U Chicagu je prošle nedjelje održan “Velika Gospa Golf turnir” koji se svake godine organizira nakon tog velikog kršćanskog slavlja. Cilj turnira je pomoći potrebnoj djeci u domovini i tako već 17 godina. U ovih 17 nedjeljnih poslijepodnevna mladi Hrvati Chicaga skupiše 300 tisuća dolara. Obveza je donacije poslati u različita mjesta domovine i isključivo […]

Na prigodnoj svečanosti u sjedištu HGSS-a u Zagrebu, predsjednik Zajednice Hrvata u Trstu Gian Carlo Damir Murković uručio je donaciju Josipu Graniću, pročelniku Službe, i njegovim najbližim suradnicima, piše Hrvatska matica iseljenika.