Prvi od četiriju tegljača

U Hrvatsku stigla vrijedna donacija električnih bolesničkih kreveta i namještaja iz Belgije

22. svibnja 2021. u 9:36

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

U Hrvatsku je u petak stigao prvi od četiriju tegljača kojima se ovih dana u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem Ferdinanda Verdoncka i posredovanjem voditelja Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomislava Anđića, iz nekoliko socijalno-zdravstvenih ustanova u Gentu korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj doprema donacija bolničkih kreveta s ormarićima, stolicama i stolovima, javlja IKA.

Vrijedna donacija Hrvata iz SAD-a, Kanade, Australije i Japana

Vrijednu donaciju medicinske i druge opreme, kao pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji nakon razornog potresa, na simboličan su način predali predstavnici inicijative One Croatia, koja je ujedinila donatore iz 30-ak udruga Hrvata iz SAD-a, Kanade, Australije i Japana, javlja HINA. Donacija se sastoji od uređaja za anesteziju, koji ujedno može poslužiti i kao respirator za sisačku Opću […]

Donacija obuhvaća 75 setova, a osim korisnicima institucionalne skrbi, poslužit će ponajprije pojedinačnim Caritasovim korisnicima za koje skrbe članovi njihovih obitelji dok se oporavljaju od operativnih zahvata, čekaju na odlazak na rehabilitaciju ili institucionalni smještaj, ili su pak kao kronični ili terminalni bolesnici otpušteni iz zdravstvenih ustanova na kućno liječenje i njegu.

Prva pošiljka namijenjena je korisnicima Caritasa Krčke biskupije i Riječke nadbiskupije, a sastoji se od dvadesetak setova opreme, dok će ostale tri pošiljke u ponedjeljak i utorak stići Caritasu Požeške i Gospićko-senjske biskupije te Splitsko makarske nadbiskupije, a u četvrtak Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije. Takvom raspodjelom darovane opreme Hrvatski Caritas želi što primjerenije pomoći nad/biskupijskim caritasima diljem Hrvatske koji se svojim programima privremene posudbe opreme nastoje odgovoriti na velike potrebe korisnika, napose za električnim bolesničkim krevetima, koji znatno olakšavaju članovima obitelji ili stručnim djelatnicima skrb za bolesnike u vlastitom domu.

Hrvati iz Toronta skupili 22 tisuće dolara kako bi zaštitili naše misionarke na Haitiju

Hrvatske misionarke na Haitiju, s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik, poslale su pismo vlč. Mladenu Horvatu i Župi naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu, u kojem se zahvaljuju na financijskoj pomoći za izgradnju zaštitnog zida zbog nesigurnosti u tom gradu. Pismo prenosimo u cijelosti… “Poštovani i dragi vlč. Mladene! Dragi župljani Župe naše Gospe […]

S tom vrijednom donacijom 75 kreveta i ostale opreme iz Belgije, u posljednjih šest mjeseci Hrvatski je Caritas dostavio, pomoću inozemnih donatora, a zauzetošću i posredovanjem don Zrinka Brkovića i Hrvatske katoličke misije iz Dortmunda te Ivana Grofa i Marije Eckert-Riegler u sklopu lokalne inicijative iz Rednitzhembacha – ukupno 265 električnih kreveta te ostale opreme i pomagala.