Svjetovni franjevački red

Brisbane: Proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog

8. listopada 2021. u 19:31

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski katolički centar Brisbane

Hrvatski katolički centar Brisbane u ponedjeljak je proslavio svetkovinu sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja i osnivača Franjevačkog reda.

Frankfurt: Proslava sv. Franje i primanja u Franjevački svjetovni red

Ovogodišnjoj proslavi svetkovine sv. Franje Asiškog u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt prethodila je trodnevna duhovna obnova, koja je u crkvi sv. Ante započela slavljenjem euharistije, uz klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom. Drugog dana bio je izlet u poznato marijansko svetište Marienthal, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Treći dan obnove (3. listopada), svetu misu […]

Svetu misu predslavio je voditelj HKC-a fra Davor Dominović, uz sudjelovanje tridesetak vjernika. Među okupljenima bili su i članovi Trećeg svjetovnog franjevačkog reda koji djeluju u sklopu Centra.

“Ove godine Svjetovni franjevački red obilježava 800. obljetnicu postojanja. U tom redu su katolici, muškarci i žene, bilo da su oženjeni ili neoženjeni. Polažu svoja obećanja unutar Trećeg franjevačkog reda i trude se u svojoj okolini, obitelji i mjestu živjeti karizmu i poslanje sv. Franje. Pripadnici trećeg reda mogu biti odrasli iznad 30 godina, ili pak mladi ispod 30 godina (Franjevačka mladež – FRAMA)”, napominju iz ovog hrvatskog katoličkog centra.

FOTOGALERIJA: Hrvatska katolička misija Beč proslavila svetkovinu sv. Franje Asiškog

Hrvatska katolička misija Beč svečano je obilježila svetkovinu svetoga Franje Asiškoga, utemeljitelja franjevačke redovničke obitelji. U okviru trodnevnice domaćim fratrima na ispovijedi pomagala su i subraća fra Josip Sedlar i fra Božo Saraf, koji su stigli iz Rima gdje studiraju. Prvoga dana misno slavlje predvodio je fra Marko Vuković koji je ovoga ljeta naslijedio preminulog […]

Sv. Franjo i danas, gotovo osam stoljeća nakon svoje smrti, i dalje svojom jednostavnošću i poniznošću privlači i nadahnjuje kršćane diljem svijeta, zaključuju iz Brisbanea.