Veliki doprinos

Hrvati u Irskoj zaslužni za školovanje 18-ero djece sa Solomonskih Otoka

4. lipnja 2021. u 10:22

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Privatni album

Sestre Milosrdnice sa Solomonskih Otoka poslale su pismo zahvale Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin, nakon što su se članovi iste odazvali pozivu za prikupljanje novčanih sredstava za školovanje djece u selima/školama u koje sestre redovito odlaze.

Pismo prenosimo u cijelosti..

Misijski zov na Madagaskaru: Kada kiša pada koso i ako ne bi imali poklopce, narasla bi čorba u loncu

S. Marica Jelić već 36 godina živi svoj misijski zov na Madagaskaru. Redovnica Družbe Kćeri Marije Pomoćnice Slovensko-hrvatske provincije Marija Pomagaj z Brezij, rođena je 2. siječnja 1955. u mjestu Plavuzi, župa Solakova Kula, Bosna i Hercegovina. Za portal nedjelja.ba ispričala je svoja iskustva s jednog od najvećih otoka na svijetu… “Više volim naučiti puno […]

“Poštovani don Josipe!

Zajednica Sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog koja djeluje u župi Buma na Otoku Malaita na Salomonskim otocima, primila je 30. travnja 2021. godine novčanu pomoć od Hrvatske katoličke misije Dublin u iznosu od 940 eura. Novac je uplaćen za školovanje 18-ero djece u tri osnovne škole koje se nalaze na otoku Malaita. Škole se zovu: Baolo, Foubaba i Gwaidinale.

Privatni album

Vama i Vašim i našim dragim Hrvatima u Irskoj zahvaljujemo od srca za novčanu pomoć kojom ste olakšali školovanje djece za tekuću školsku godinu. Neizmjerni je to doprinos za njih i njihove roditelje na čemu su Vam doista zahvalni.

Hrvatska katolička misija Dublin odabrala tri obitelji: Svatko neka dade kako je srcem odlučio

Voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin zahvalio se svojim vjernicima na prikupljanju novčane pomoći za obitelji stradale u potresu na Banovini i najavio sljedeće korake. “S. Smilja Čirko uputila nas je na adrese triju obitelji iz Petrinje: obitelj Herceg, obitelj Marković i obitelj Fran. Prvi put smo ih kontaktirali prije tjedan dana te smo iz prve […]

Neka dobri Bog uzvrati svojim blagoslovom i izlije obilje milosti na sve vas ljude dobre volje koji na konkretan način očitujete svoju bratsku brigu za one najpotrebnije na dalekom Pacifičkom otočju, ali i sve vas koji nas pratite svojom molitvom. Neka nam molitva bude poveznicom i najjača snaga u navještanju Božje Riječi gdje god živjeli”.

Zahvalne Sestre Milosrdnice – Salomonski otoci

Privatni album