Pomoć Banovini

Hrvatska katolička misija Dublin odabrala tri obitelji: Svatko neka dade kako je srcem odlučio

25. veljače 2021. u 10:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Dublin

Voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin zahvalio se svojim vjernicima na prikupljanju novčane pomoći za obitelji stradale u potresu na Banovini i najavio sljedeće korake.

Hrvati iz Ludwigshafena poslali dva šlepera namještaja za crkvu

Vjernici Hrvatske katoličke misije Ludwigshafen poslali su prošli vikend dva šlepera puna crkvenog namještaja iz desakralizirane crkve Sv. Norberta u Kaiserslauternu kao pomoć pri obnovi nakon nedavnih potresa župi Pešćenica. Humanitarna akcija organizirana je na poticaj Ante Vasilja koji je pastoralni suradnik u toj misiji te pod vodstvom fra Slavka Antunovića, voditelja misije. U posredovanju […]

“S. Smilja Čirko uputila nas je na adrese triju obitelji iz Petrinje: obitelj Herceg, obitelj Marković i obitelj Fran. Prvi put smo ih kontaktirali prije tjedan dana te smo iz prve ruke čuli koje su njihove potrebe”, napisao je vlč. Josip Levaković.

Zatim se Josip Kelava (povratnik iz Dublina), susreo s obiteljima i obišao njihove domove…

“Jednoj obitelji plaćali bi barem kroz šest mjeseci mjesečni najam za stan u koji su morali preseliti. Drugoj obitelji financirali bi kompletnu obnovu dimnjaka u njihovoj kući – što bi značilo i njihov povratak u istu. A trećoj obitelji planiramo kupiti nekoliko kućanskih aparata te ponešto potrepština za četvrto dijete koje će se roditi kroz mjesec i pol”, istaknuo je vlč. Levaković.

Nakon ovih konkretnih koraka misiji će biti dostavljene ponude građevinske tvrtke/izvođača radova/trgovine bijelom tehnikom – na što će oni odgovoriti uplatom troškova.

Zanimljiva korizmena akcija Hrvatske katoličke misije Beč. Traže se kumovi

Hrvatska katolička misija Beč u suradnji s Hrvatskim domom započela je korizmenu akciju prikupljanja novčanih sredstava za potresom ugrožene obitelji na Banovini. “Pokušat ćemo skupiti što više kumova, dakle obitelji koje se obvezuju sa 100 eura mjesečno na godinu dana pomagati jednoj obitelj iz ugroženog područja”, rekao je fra Josip Koren, voditelj tamošnje katoličke misije. […]

“Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja. A Bog vas može obilato obdariti svakovrsnim darom da u svemu svagda imate svega dovoljno za se i izobilno za svako dobro djelo – kao što je pisano: Rasipno dijeli, daje sirotinji, pravednost njegova ostaje dovijeka. (2 Kor 9,7-9)”, naglasio je vlč. Levaković.