Minoritenkirche

Hrvati u Kölnu na poseban način proslavili Majčin dan

16. svibnja 2023. u 8:36

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln u nedjelju je proslavljen Majčin dan. Bilo je vrlo svečano na središnjem slavlju u Minoritenkirche gdje je na kraju mise, kojom je predsjedao župni vikar fra Ivan Režić, upriličen glazbeno-scenski program u kojem je nastupio misijski VIS „Alojzije Stepinac“ i solist Mario Vrdoljak.

Na području Hrvatske katoličke misije Köln živi više od 12 tisuća Hrvata

Krunicu Hrvata svega svijeta 13. svibnja molit će članovi Hrvatske katoličke misije Köln. Prije subotnjeg susreta upoznajte ovu brojnu hrvatsku zajednicu u Njemačkoj koja je utemeljena davne 1960. godine… Počeci djelovanja Hrvatske katoličke misije „Blaženoga Alojzija Stepinca“ u Kölnu vezani su uz fra Krstu Šušnjaru i franjevce Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. […]

Izvedene su skladbe “Moja majka”, “Mama, hvala ti za sve” i “Croatio, iz duše te ljubim” koje su otpjevali Damir Križić i Marijo Ćapin.

Hrvatska katolička misija Köln

Kroz prigodni program prisutne je vodila Marijana Haubrich, solistica VIS-a. Na misi i tijekom programa molilo se za sve majke, žive i pokojne, posebno za one koje su u Domovinskom ratu dale živote za slobodu hrvatskog naroda, kao i za majke koje još uvijek tragaju za zemnim ostacima svojih sinova.

Hrvatska katolička misija Köln

Na kraju programa svim prisutnim majkama uručene su prigodne diplome, mali znak zahvalnosti za sve ono što s velikom ljubavlju i požrtvovnošću čine za svoju obitelj, društvo, narod i čovječanstvo. Diplome su uručene i drugim majkama u ostalim misijskim zajednicama (Bergheim, Bielstein, Bonn i Leverkusen).

Za Hrvata godine u iseljeništvu izabran svećenik iz Kölna

Udruga “Hrvatski domoljub” koja djeluje među Hrvatima u iseljeništvu, ali i u domovini, dodijelila je priznanje fra Vuku Buljanu, voditelju Hrvatske katoličke misije Köln u Njemačkoj, za požrtvovni rad u promicanju domoljublja i karitativni rad. Priznanje, kip Alojzija Stepinca i plaketu, uručio mu je Marinko Šušak, član udruge koji je za tu prigodu došao u […]

Za ovogodišnji skladno osmišljen program proslave Majčina dana posebne zasluge idu vrijednim časnim sestrama Renati Rappi i Bori Marki koje su pomoću volontera zajedno s djecom pripremile prigodne diplome, recitacije i uvježbale koreografiju. Veliko hvala i članovima VIS-a „Alojzije Stepinac“ i njihovom voditelju Slavku Bočeku na lijepom nastupu.

Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln