Aukcija

Hrvati u Mađarskoj prodali dresove Luke Modrića i Ivana Perišića. Sredstva idu za obnovu vrtića na Banovini

14. svibnja 2021. u 9:27

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HNS

Kako bi pomogla stradaloj Banovini, Hrvatska samouprava VII. okruga Budimpešte organizirala je u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Mađarskoj i Hrvatskim nogometnim savezom, online humanitarnu aukcijsku prodaju službenih dresova Luke Modrića i Ivana Perišića, s potpisima igrača i izbornika Zlatka Dalića.

Na dražbi je prikupljeno oko 5500 eura, što je uplaćeno na bankovni račun samouprave i donirat će se za obnovu jednog vrtića stradalog u razornom potresu.

‘Najviše smo mi Hrvati u crkvi, ali mnogi ljudi već ne znaju hrvatski. Misu pjevamo na hrvatskom, ali je prodika na mađarskom’

Urednica bogato opremljene monografije „Salanta – Nijemet, stoljeća vjere i jezika“ Branka Pavić Blažetin u predgovoru ističe kako Salantu nastanjuju Hrvati koji su na tamošnja polja došli krajem 17. stoljeća, zadržavši do danas vjeru, materinski jezik i običaje svojih predaka. Uvod u monografiju napisao je mr. sc. Silvestar Balić, istaknuvši kako je Salanta (mađ. Szalánta) […]

Na prigodnom susretu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Mađarskoj, u prisutnosti dogradonačelnika Budimpešte Tibora Kispála i predsjednice Hrvatske samouprave Budimpešte Katalin Bencsik, veleposlanik dr. sc. Mladen Andrlić zahvalio je sudionicima na doprinosu i angažmanu u osobitoj humanitarnoj akciji, uručivši dvojici pobjednika dražbe dresove s potpisima hrvatskih nogometnih reprezentativaca.