Marljiva zajednica

Hrvati u Salzburgu prikupili gotovo 10 tisuća eura za stradale od potresa u Turskoj i Siriji

22. veljače 2023. u 9:47

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alozija Stepinca – Salzburg

Budući da nije mogao prisustvovati misnom slavlju na samo Stepinčevo, Hrvatsku katoličku župu bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu u nedjelju je posjetio Landeshaptmann dr. Wilfried Haslauer.

Hrvati iz Salzburga pozvani na solidarnost: Mnogi turski državljani pomogli su i nama

Potreseni viješću da je teški potres pogodio dijelove Turske i Sirije, fra Ivan Cvetković i fra Zlatko Špehar iz Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu poslali su pismo svojim župljanima. U njemu pozivaju sve vjernike na pomoć, a posebno ističu da je pogođen grad Aleppo u Siriji, u kojem se franjevci već deset […]

U svom govoru nadovezao se na riječi naviještenog Evanđelja, kao i na propovijed župnika te progovorio o važnosti opraštanja i pomirenja. Čestitao je hrvatskoj zajednici koja živi u Pokrajini Salzburg na njihovoj marljivosti i spremnosti na suradnju.

Župnik fra Zlatko Špehar zahvalio je u ime folklora i Hrvatskog centra na pomoći koju Grad i Land svake godine doniraju za njihove razne aktivnosti te osobno dr. Halsaueru na njegovom angažmanu oko pomoći potresom pogođenim područjima u Hrvatskoj prije dvije godine.

FOTOIZVJEŠTAJ IZ SALZBURGA: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca proslavila blagdan svog zaštitnika

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg u nedjelju je proslavila blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Svetu misu predvodio je mons. Fabijan Svalina, biskup koadjutor Srijemske biskupije, s kojim su u koncelebraciji bili generalni vikar srijemske biskupije vlč. Tomislav Lasić, kao i domaći župnici p. Zlatko i p. Aleksa. Svetoj misi prisustvovao je […]

Nakon obraćanja dr. Haslauera, župnik je objavio iznos sredstava prikupljenih prošle nedjelje za stradale od potresa u Turskoj i Siriji. Dakle, ukupno je skupljeno 9394,36 eura, a sredstva su već poslana potrebitima.