Zahvala župljanima

FOTOIZVJEŠTAJ IZ SALZBURGA: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca proslavila blagdan svog zaštitnika

7. veljače 2022. u 15:41

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg u nedjelju je proslavila blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca.

Hrvatski centar Salzburg dobio novo vodstvo, počela i dopunska škola

Održana je izborna skupština Hrvatskog centra Salzburg na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Jure Mustać. Dužnost potpredsjednika obnašat će Anna Paušić i Jozo Tadić, tajnika Gabrijel Stijepić, a rizničar ostaje Drago Knežević. Za članove predsjedništva izabrani su: Matilda Jović – zamjenica rizničara, Matea Marić – zamjenica tajnika. Sud časti čine Mario Soldo, Branko Grabovac, […]

Svetu misu predvodio je mons. Fabijan Svalina, biskup koadjutor Srijemske biskupije, s kojim su u koncelebraciji bili generalni vikar srijemske biskupije vlč. Tomislav Lasić, kao i domaći župnici p. Zlatko i p. Aleksa.

Svetoj misi prisustvovao je i Daniel Glunčić, veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji, koji se prije završnog blagoslova kratko obratio okupljenim vjernicima.

Hrvati iz Salzburga na tradicionalnom hodočašću u Maria Plain

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva, stotinjak vjernika Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu tradicionalno je hodočastilo u Maria Plain na završetku ovogodišnjih svibanjskih pobožnosti. Hodočašće je započelo u popodnevnim satima okupljanjem u podnožju Gospina svetišta. Zatim su hrvatski vjernici krenuli uspinjući se prema Gospinoj bazilici moleći slavna otajstva krunice. Na kalvariji podno križa župnik […]

Uime Hrvatskog Caritasa, njegov ravnatelj, mons. Svalina, zahvalio je svim župljanima na mnogobrojnim donacijama za sve žrtve potresa na Banovini.